edge super-oppløsning
Om du ikke ønsker Edge skal sende bilde URL-ene du ser på til Microsoft, må du deaktivere super-oppløsning.

Annonse


Sender bilde-adressene til Microsoft

Edge sitt verktøy kan øke kvaliteten på bilder du ser i nettleseren, men det kommer med en hake.

Sender bilde URL-er til Microsoft

Neowin melder at funksjonen nemlig er avhengig av at Microsoft får tilsendt informasjon om bildene man ser på. Dette i motsetning til samme funksjon for video, som ikke sender noe til selskapet: i stedet gjør skjermkortet jobben lokalt – det burde vel også ha vært en løsning her?

Uansett kan man deaktivere hele bilde-oppskalerings-funksjonen om man ikke er glad i det Microsoft forklarer: “Bruk super-oppløsning for økt klarhet, skarphet, lys og kontrast i bilder på web-en. Bilde URL-er sendes til Microsoft for å muliggjøre super-oppløsning. Du kan velge å aktivere forbedrede bilder på nettsider du liker.”

“Aktivert som standard”

Det er jo en fair nok beskrivelse av hva som skjer, men merk at funksjonen faktisk er aktivert som standard per Neowin – hvor mange brukere undersøker denne innstillingen, eller nettleser-innstillingene, i det hele tatt?

Og da vi undersøkte innstillingen til Edge-versjon 114.0.1823.43 fant vi ingen informasjon om at bilde URL-ene sendes Microsoft. Dette i motsetning til Neowin sin Edge der det står forklart under etter funksjonsbeskrivelsen. Microsoft legger til at “dette for øyeblikket en eksperimentell funksjon, så den er kanskje ikke tilgjengelig for deg ennå.”

Annonse