prøv airpods pro 2 beta
AirPods Pro 2 sin automatiske lydtilpasnings-funksjon kan prøves om man installerer iOS 17 og logger inn på Apples utviklerportal. Installasjon av Xcode 15 beta er nødvendig, men utover det er det enkelt å beta-teste AirPods-fastvare. Bilde: Apple

Annonse


Slik får du AirPods Pro 2-funksjonen alle snakker om

AirPods 2 Pro, og kun disse AirPodene, støtter lydtilpasning.

De som har testet hevder det fungerer kjempebra

Det betyr at proppene automatisk kan skifte mellom ANC og omgivelseslyd om aktivert:

“I høst vil programvareoppdateringer for AirPods gi nye og avanserte muligheter til å forvandle den personlige lydopplevelsen. AirPods Pro (andre generasjon) får tre nye og avanserte funksjoner som gjør dem enklere å bruke i alle miljøer og situasjoner: Lydtilpasning, Personlig tilpasset volum og Samtaleoppfatning. Alle modellene får også nye og forbedrede funksjoner som gjør det enda mer sømløst å ringe og å bytte automatisk mellom enheter,” forklarer Apple om funksjonene. Det er altså forbedringer for de andre proppene og AirPods Max også, men ikke den aller kuleste funksjonen.

Du lurer kanskje på hvorfor du ikke har fått oppdateringen til proppene dine selv om du oppdaterte til iOS 17? Årsaken er at det ikke er nok å gjøre dette. Du må i tillegg på Apples utviklernettside (det er gratis å installere iOS og de andre beta-ene), developer.apple.com. Finn så “Downloads” og velg “Applictaions” oppe til høyre. Installer Xcode 15 beta. Plugg så din iPhone med iOS 17 i Mac-en.

Annonse


Når Mac-en har pakket ut Xcode 15 beta, som kan ta litt tid avhengig av maskin, trykk command og mellomrom, søk etter xcode og start beta-versjonen. Du behøver ikke gjøre mer. Vi opplevde autentisteringsfeilmelding første gang, men det var ikke noe om en omstart av Mac-en ikke fikset. Jeg var også nødt til å ta omstart av Macen for å gå opp boksen der man godkjenner koblig mot Mac-en. Uten dette får man nemlig ikke tilgang til å aktivere utvikler-modus på mobilen som man finner under innstillinger og personvern. Bla så helt nederst.

Etter at du forhåpentligvis har kommet så langt, ta omstart igjen. Når du så besøker innstillinger skal du finne utvikler (“Developer”) på innstillingslisten. Under “Pre-Release Beta Firmware” skal du finne en liste over AirPod-ene dine – aktiver for AirPods Pro 2 for å få lydtilpasning.

Slik vet du proppene er oppdatert til korrekt beta

Det er slik at man ikke kan tvinge frem oppdatering av AirPods-fastvaren, men du kan etter en knapp time gå inn på Bluetooth-innstillingene, trykke i-en til høyre for de aktuelle proppene. Leser man versjon 6A238h (5E135 er den nyeste stabile for AirPods Pro 2) har man beta-utgaven og funksjonen kan aktivere lydtilpasning fra samme volum-meny man styrer ANC etc.

Vi har ikke fått testet funksjonen enda, men kommer tilbake med våre erfaringer i denne artikkelen.

Annonse