vivaldi bing chat
Nettlesere får fordeler når de identifiserer seg som Chrome. Når Vivaldi besøker Bing Chat, kler den seg ut som Edge.

Annonse


Derfor kler Vivaldi seg ut som Edge og Chrome

Du trenger ikke lenger Edge for å dra nytte av Bing Chat, drevet av ChatGPT.

Vivaldi kler seg ut som Edge

For norske Vivaldi har lansert nettleseren sin i versjon 6.1, og nytt er nettopp Bing Chat integrert i nettleseren som bygges i Oslo. Selskapet har dog gjort et lite triks for å «lure» til seg tjenesten: «Vivaldi presenterer seg som Microsoft Edge når brukeren besøker Bing. Det betyr at du kan få tilgang til Bing Chat ved å bruke Vivaldi på stasjonære og Android-enheter,» heter det i blogg-innlegget.

Vivaldi er ikke happy med at Google Chrome får spesialbehandling, men det gir Vivaldi fordeler å «kle seg ut» som konkurrenten i andre tilfeller:

«Det er ikke bare nettsteder som diskriminerer basert på navn. Vivaldi maskerer seg nå som Google Chrome for grafikkortdrivere, som låser opp grafikkortdriveroptimaliseringer laget spesielt for Chrome. Ved å utgi seg for å være Chrome, bruker GPU-brukeren mindre minne og ressurser. Det forbedrer batterilevetiden, reduserer krasj og forbedrer systemstabiliteten.»

Annonse


Stor-oppdatert i april

6.0 ble lansert i april med blant annet arbeidsområder. Selskapet fortsetter å forbedre funksjonen og gjør det blant annet mulig å dra og slippe for å organisere arbeidsområdene slik man selv ønsker.

Selskapet jobber også med iPhone- og iPad-versjoner av nettleseren. Disse er foreløpig i testversjon.

«På skrivebordet kan du nå velge faner og kopiere lenker til alle de valgte sidene. Du kan raskt dele hotellsøket eller reiseruten med en venn med en enkel operasjon. Du kan også bruke samme funksjonalitet i arbeidsområdet:»

På skrivebordet kan du nå velge faner og kopiere lenker til alle de valgte sidene. Du kan raskt dele hotellsøket eller reiseruten med en venn med en enkel operasjon. Du kan også bruke samme funksjonalitet i arbeidsområdet.

Bing Chat:

Annonse