apple vision pro
Apple Vision Pro får 3D-avaterer gjort mulig med å scanne ansiktet til brukeren. Dette utføres også med hodesettet.

Annonse


Hun er ikke ekte

Under Apples demoer for utviklere, avslørte de at de har store planer for video-konferanser.

Utviklere har tilgang til Vision Pro nå

“Spatial Personas” er navnet på teknologien som er gjort mulig ved å scanne ansiktet til brukeren med hodesettet på. Deretter animeres 3D-modellen når man snakker med andre på FaceTime.

“I en SharePlay-sesjon så får Spatial Personas til å føle at du er nærme andre på en måte teknologien aldri har gitt mulighet for tidligere. Du ser din venn i øyene og utrykker deg selv naturlig med bevegelser og kroppsspråk. Det beste er at man kan nyte en aktivitet sammen med bruk av appen,” forklarer Apple ovenfor utviklere.

Apple avslørte samtidig at en testversjon av 3D-modellen for FaceTime lanseres senere i år. Det er foreløpig ingen dato for den ferdige versjonen, noe som gir mening all den tid Vision Pro ikke har lanseringsdato enda. Foreløpig vet vi at USA får produktet, til 3499 dollar, tidlig neste år. I Norge lanseres hodesettet, som kanskje vil koste opp til 50 000 kroner, en gang senere neste år.

Annonse


3D-lyd og maskinlæring gjenskaper brukernes ansikts-scanning i FaceTime

Apple skryter mye av lyden i første del av, for så å grov-oppsummere 3D-modellen:

“FaceTime får romlyd: med Apple Vision Pro drar FaceTime-anrop nytte av rommet rundt brukeren fordi alle i samtalen reflekteres korrekt kombinert med Spatial Audio. På den måten høres det ut som om deltakerne snakker hvor de faktisk er i rommet.”

Apple forklarer så at “brukere som har på seg Vision Pro under en FaceTime-samtale, reflekteres som en “Persona” – en digital representasjon av seg selv laget ved hjelp av Apples mest avanserte maskinlæringsteknikker – som reflekterer ansikts- og håndbevegelser i sanntid. Brukere kan gjøre ting sammen som å se en film, bla gjennom bilder eller samarbeide om en presentasjon.”

Apple gjør altså det Meta gjør, bare på en helt annen måte med en så realistisk presentasjon av personen som mulig, der Meta har tegneseriestil. At Apple har iMessage og derfor også FaceTime, er en gigantisk fordel for dem i markedet. Så gjenstår det å se hvor mange de klare å selge.

Annonse