apple vision pro hz
"Apple Vision Pro" kjører i de fleste tilfeller 90Hz, med unntak av 24Hz-film der hastigheten økes til 96Hz.

Annonse


Hastigheten avslørt

Ikke rart Apple Vision Pro bare kan holde det gående i to timer på batteri: enheten driver over 4K-oppløsning per øye med totalt 23 millioner piksler.

12 ms etterslep

Apple har derfor designet et effektivt kjøledesign. Det skal bli interessant å finne ut om hodesettet blir varmt. En annen ting vi var sikre på før nå, var oppdateringshastigheten på skjermen. Marhquees Brownlee gjettet 120Hz da han testet (og omtalte deler av hodesettet som “magisk“), men nå viser det seg at hodesettet kjører 90Hz “mesteparten av tiden.”

Det er nemlig slik at hodesettet kan kjøre opp hastigheten, som når man ser en 24FPS-film – da kjøres skjermen opp til 96Hz. Dette minner altså mye om ProMotion til iPhone og iPad som på 14 Pro-serien kan gå fra 1Hz i dvale til 120Hz. 120Hz er ikke en greie på hodesett: 90Hz gir en god balanse mellom hva øynene våre kan oppfatte, ytelse og batterilevetid. Det er derfor helt naturlig at også Apple valgte 90Hz i de fleste tilfeller (spesielt med så høy oppløsning), med unntaket 24Hz som deles korrekt med 96Hz.

Annonse