rarbg har lagt ned
Rarbg har lagt ned sin gigantiske torrent-tracker etter 15 år.

Annonse


For dyrt for piratene

Rarbg har lagt ned.

Måtte stenge etter 15 år

Torrent-siden har i mange år vært en av de største, og de har holdt på lenge: siden 2008. TorrentFreak påpeker at torrent-trackeren fjernet, og med det millioner av delinger av piratmateriale fordelt på film, TV-serier, film og musikk.

Fildelings-bloggen beskriver et pirat-miljø som har problemer med å holde det gående, og da sikter de til flere enn Rarbg. Det påpekes at selv om strømme-nettsider er veldig populære, hentes dette innhold i vesentlig grad fra nettopp torrent-kilder.

Så hva med tjenestene som gjenstår? Vi snakket med operatøren av LimeTorrents og de har ingen planer om å stoppe, men bekrefter at økende driftskostnader og lave annonseinntekter er en reell bekymring.

TorrentFreak

Mange faktorer

Rarbg skriver i en avskjedshilsen at en rekke faktorer spilte inn da de valgte å legge ned. Per personene bak nevnes covid, økte strømpriser og krigeni Ukraina som faktorer, og at flere av personene bak tjenestene kjemper for både Ukraina og Russland.

Annonse


“Hei folkens, vi vil gjerne informere deg om at vi har besluttet å stenge siden vår. De siste to årene har vært veldig vanskelige for oss – noen av personene i teamet vårt døde på grunn av covid-komplikasjoner, andre lider fortsatt av bivirkningene og kan ikke jobbe i det hele tatt.

Noen kjemper også krigen i Europa – PÅ BEGGE SIDER. Dessuten slo kraftprisøkningen i datasentre i Europa oss ganske hardt. Inflasjon gjør våre daglige utgifter umulig å bære. Derfor kan vi ikke lenger drive denne siden uten enorme utgifter som vi ikke lenger kan dekke av egen lomme. Etter enstemmig avstemning har vi bestemt at vi ikke kan gjøre det lenger. Vi er lei oss 🙁 Ha det.”