id buzz oppgraderes
VW har bekreftet lanseringen av en oppgradert ID.Buzz med bedre rekkevidde og flere hester kommer til USA (og vi regner Norge) neste år. Bildet er av to-seter-modellen vi testet tidligere i år. Bilde: Trond Bie/ITavisen

Annonse


Den nye modellen gir mer mening

Vi savnet modulære seter og lengre rekkevidde da vi testet VW ID.Buzz i mars.

2000 Buzz solgt i Norge

Nå er det ikke modulære sete-systemer som er på vei, men VW har nettopp annonsert en tre-rader-versjon for USA og Europa. Heldigvis er ikke dette det eneste som er forbedret, for som vi nevnte i testen er rekkevidden for svak, spesielt med bilen fullstappet med familien på langtur – noe vi regnet med var poenget til bilen.

Kunder som bestiller den lange utgaven av ID. Buzz kan velge mellom tre ulike setekombinasjoner: fem, seks eller syv seter. Velger du seks eller syv seter, der du har tre seterader, kan bakerste rad tas ut. Dermed får du et bagasjerom på nærmere 2.500 liter.

VW

Den er også lengre: “den lange utgaven av ID. Buzz Pro måler hele 4.962 mm. Til sammenligning er dagens ID. Buzz 4.712 mm lang. Økningen oppnås ved at akselavstanden er strukket ut fra 2.989 til 3.239 mm.” Samtidig melder produsenten at “ID. Buzz med dagens størrelse blir også tilgengelig som seksseter (2+2+2).”

VW sender avsløringen av den nye modellen direkte 18:30:

Prisen ikke avslørt

VW har uansett hørt på noen og oppgradert USA-modellen med et 91kWh-batteri mot 82kWh for modellen med kun to sete-rader, en kraftigere 286 hester-motor – dette er derfor en større-oppgradering fra dagens 201 hester.

Annonse


Lang-versjonen av ID. Buzz Pro blir også tilgjengelig med en ny og sterkere motor-versjon på 286 hk, og får et dreiemoment på hele 560 Nm. Neste år blir ID. Buzz Pro også tilgjengelig som firehjulstrekk med 339 hk, melder VW i den norske pressemeldingen.

ID. Buzz kommer med et stort glasstak som kan dimmes. Den gjennomsiktige overflaten strekker seg fullstendig over første og andre seterad, og det 1,5 mstore glasstaket gir en enda større romfølelse i den allerede romslige bilen.

VW

Derfor er også maks-farten økt fra 90 miles i timen til 99 miles i timen. Det forelegger ikke rekkevidde-tall enda. Det kommer også en 330 hester-modell med to motorer. Prisen på den nye modellen som lansere i USA neste år er ikke kjent, ei heller lanseringen i Norge

Photo: James Lipman

Annonse