apple vr-hodesett
Apples hodesett nærmer seg med stormskritt, og skal vi tro The Information blir det ultra-lett. Konsept: Antonio De Rosa

Annonse


“Et bemerkelsesverdig design”

The Information har vært best på Apple-hodesett avsløringer i noen år nå.

Kan ha løst det største problemet, men prisen blir en utfordring for mange

Og rett før avsløringen mandag 5. juni, har avisen nok et scoop etter at Ross Young avslørte at hodesettet har en vanvittig lysstyrke på 5000 nits, som er tusenvis flere nits enn vanlig på VR-hodesett. Det store problemet for alle produsenter av hodesett er vekt og størrelse. Dette med størrelse og vekt er en av de største hindringene fra å gjøre teknologien til forbrukerhits på høyde med konsoller og mobiler.

Det er nettopp dette The Information nå detaljerer: et ultralett hodesett som er meget komplisert å masse-produsere. Designet omtales som kurvet, per avisen som skal ha sett 3D-tegninger av produktet. Kurvet glass er pakket inn i aluminium – litt tykkere enn iPhone. Så kompakt er hodesettet at de som bruker briller må handle ekstra-linser som magnetisk klikkes på innsiden.

Dyre paneler

For å få til et slikt design måtte Apple utvikle et brettet hovedkort som får plass inn i det kurvede designet. For ytterligere holde vekten nede brukes det karbon-fiber på innsiden for å styrke hodesettet uten at det blir noe særlig tyngre. Som tidligere avslørt finner bruker et Apple Watch-hjul på høyre side av øye for å skifte frem og tilbake mellom VR og AR, og over venstre øye er på-knappen. En Apple Watch-lignende ladepuck festes magnetisk til hodesettets venstre side og følger en kabel ned til batteripakken som man putter i lomma.

Annonse


Det er materialene og produksjonen som øker produksjonskosten i tillegg til microOLED-panelene som visstnok er så dyre at Apple fikser defekte paneler, i stedet for å bestille nye. Det er også usikkerhet om Sony klarer å produsere mer enn 250 000 paneler i år. Dette fordi de er svært små og har høy oppløsning (4K per øye.)

Endringer i siste liten

Apple skal ha slitt såpass med å produsere hodesettene at de tidligere produserte 100 hodesett om dagen. Kun 20 av dem hadde god nok kvalitet. I midten av april validerte Apple designet igjen, noe som tok lenger tid enn med iPhone og andre produkter. Selskapet skal så sent i april ha gjort endringer av designet for å gjøre det lettere å masseprodusere.

Apropos masse-produksjon har ikke den startet enda, men Luxshare som er de eneste som har fått jobben med å sette sammen produktet, kjører på for fullt med alle ansatte i juli. Dette peker i retning på en lansering i høst eller vinter.

Det kommer også nye Mac-er på mandag, inkludert en MacBook Air 15 tommer med M2-brikker. Per Mark Gurman hos Bloomberg tester også Apple to skrivebord-maskiner med M2 Max og M2 Ultra. En av dem er for en oppgradert Mac Studio. Det er også ventet nye iMac-er, men med M3.

Annonse