Twitter api-er microsoft
Det har vært tøft for Twitter siden Elon Musk tok over. Håpet til Musk er at den nye sjefen skal kunne heve annonseinntektene da hun har kontakter i tradisjonell media.

Annonse


Musk krever svar fra Microsoft innen 7. juni

Twitters advokater har sendt Microsoft toppsjef Satya Nadella et brev der de advarer mot måten selskapet brukte API-ene til Elon Musks nye selskap som nettopp gjorde sin første handel.

Microsoft har brukt gratis-tilgangen til Twitter

Det er snakk om bruk av åtte Twitter API-er brukt på en måte som skal være i strid mot tjenestens retningslinjer, brudd som per Musks selskap skal ha pågått lenge. Microsoft har tidligere brukt API-tilgangen i blant annet Xbox, Bing og reklame-plattformen, men fjernet tilgang til å dele videoklipp fra Xbox til Twitter, et av API-ene, i april grunnet Twitters nye og dyrere API-prismodell.

Twitter mener at Microsoft har brutt retningslinjene ved å bruke tilgangen på måter som ikke er lov, og at selskapet i seks av åtte apper med API-tilgang, ikke informerte Twitter om bruken. Twitter søker nå informasjon om hvordan appene ble brukt frem til april i år, og hvordan Twitter-data ble brukt. Svarene ønsker Musk og Twitter seg innen 7. juni.

Håper å tjene penger på API-ene

Microsofts talsperson Frank Shaw bekrefter selskapet har mottatt et brev fra Twitters advokater i forhold til bruk av Twitters gratis API-er. Shaw sier de vurdere spørsmålene og at de ser frem til å fortsette sitt lange samarbeide med Twitter som de per nå ikke betaler, ifølge The New York Times.

Annonse


En kommentar fra Twitters presseavdeling er ikke mulig, da den e-posten auto-svarer med bæsj-emoji. Det har den gjort siden mars.

Musk har tidligere truet med å saksøke Microsoft da de skal ha brukt Twitter som datakilde for opplæring av GPT-systemet i blant annet Bing som er basert på OpenAI, et selskap Musk var med på å starte men som Microsoft nå har en større eierandel i. Musk har uttalt han ønsker å starte et ikke-kommersielt alternativ til ChatPGT og Google Bard.

Annonse