Google sletter google-kontoer etter to år inaktivitet
Har du ikke logget inn på din Google-konto med Gmail og Photos på to år, risikerer du fra desember i år å miste alt.

Annonse


Du kan miste alt

Google sier at de av sikkerhettshensyn kommer til å slette Google-kontoer som har vært inaktive i to år.

Gjelder kun forbrukerkontoer

Fra før av var det slik at Google kanskje kom til å slette innholdet i inaktive kontoer, men nå er den nye strategien altså å slette kontoene etter to års inaktivetet. Det betyr at man ikke vil få tilgang til noe som helst av eventuelle bilder (Google Photos) eller e-post (Gmail.) Også Google Workspace (Gmail, Docs, Drive, Meet, Calendar) er berørt, men det er kun snakk om privat-kontoer.

Hvis du har et eksisterende abonnement satt opp via Google-kontoen din, for eksempel på Google One, en nyhetspublikasjon eller en app, vurderer vi også dette som kontoaktivitet og kontoen din vil ikke bli påvirket. I tillegg har vi ikke planer om å slette kontoer med YouTube-videoer for øyeblikket.

Google

Starter på tampen av året

Google kommer til å starte opprenskningen i desember og at slettede Gmail-adresser ikke vil legges ut igjen. Selskapet forklarer at det er av sikkerhetshensyn de nå rensker opp, ikke minst i frykt for gjenbrukte passord:

«Selv med sikkerhetsmekanismene så er det slik at om en konto ikke har blitt brukt på en lengre periode, er det mer sannsynlig at den blir kompromittert. Dette er fordi glemte eller uovervåkede kontoer ofte er avhengige av gamle eller gjenbrukte passord som kan ha blitt kompromittert og som ikke har satt opp tofaktorautentisering og mottar færre sikkerhetssjekker av brukeren. Vår interne analyse viser at det er minst 10 ganger mindre sannsynlighet for at forlatte kontoer har 2-trinns bekreftelse enn aktive kontoer.»

Dette kan du gjøre for å sikre deg at kontoen ikke slettes fra desember 2023:

  • Lese eller sende en e-post
  • Bruke Google Drive
  • Se en YouTube-video
  • Laste ned en app fra Google Play Store
  • Brkuke Google Search
  • Logg inn på Google eller tredjepartstjenester med Google-pålogging

Annonse