helt nye mini cooper
Mini Cooper blir helt ny neste år. Produksjonen av den nye generasjonen starter i november i år. Vi vil før det få vite mer.

Annonse


Produksjonen av den nye generasjonen starter i høst

En helt ny generasjon Mini Cooper er på vei og produksjonen starter denne høsten.

Mini ble elektrisk i 2020 – nå skal den stor-oppgraderes

“Tro mot konseptet, som har vært vellykket i over 60 år, er den nye generasjonen designet for helelektrisk kjøreglede, med den arketypiske smidigheten og den kreative utnyttelsen av plass som kjennetegner Mini,” innleder pressemeldingen. Av 300 000 Mini-er som ble solgt i fjor, var 43 000 av dem elektriske, en trend som vil akselerere og vel så det.

Sammenlignet for forrige generasjon, øker lengden med 13 centimeter til 4.429 mm og høyden vokser med nesten 6 centimeter, til 1.613 mm. Helt nye MINI Countryman blir dermed en romslig eventyrer og hverdagskamerat, med mer plass og komfort enn tidligere.

BMW Group

Det kommer to modeller i tre-dørs-format: en Mini Cooper E med 135 kW effekt og en batterikapasitet på 40,7 kWh, og en Mini Cooper SE byr på 160 kW effekt og en batterikapasitet på 54,2 kWh.

Neste år kommer det en helt ny modell

“Interiøret med 4 seter er utformet for fleksibilitet, eksempelvis kan bagasjeromsvolumet utvides ved behov,” forklares det ytterligere i en ellers sped pressemelding. Årsak? De skal avsløre flere detaljer før produksjonsstart som starter i Leipzig i november. Neste år lanseres for øvrig Mini Aceman og “fra begynnelsen av 2030-tallet vil MINI være et helelektrisk bilmerke.”

Elektrisk go-kart følelse og smidige egenskaper står selvsagt på menyen. Modellene får en rekkevidde på mellom 300 og 400 kilometer – en radius for urbane utflukter.

BMW Group Norge

Annonse