nrk nei tiktok
NRK ber sine ansatte slette TikTok.

Annonse


OPPDATERT: Forsvaret forbyr TikTok som NRK

NRK gjør nesten som BBC.

Oppdatert, 15. april, 09:03:

“I 2020 ville ikke Forsvaret hverken fraråde eller forby ansatte og vernepliktige å bruke TikTok. Nå har de snudd, og forbyr appen på alle Forsvarets enheter,” skriver Forsvarsforum.no. Forbudet gjelder militære og sivilt ansatte i forsvaret.

Forbyr Kinas populære app: må slettes

For mens den britiske statskanalen oppfordret sine medarbeidere til ikke å bruke tjenesten, så sier nå NRK nei:

Annonse


– NRK har hatt en gjennomgang av de sikkerhetsmessige utfordringene knyttet til bruk av TikTok, og konkludert med å ikke tillate applikasjonen installert på mobiler og nettbrett som er koblet til NRKs systemer, skriver NRK i en intern melding. Nyheten ble kjent på NRK.no for litt siden.

For nå har BBC fått (delvis) nok av den kinesisk-eide appen som har blitt omtalt som en app som overvåker alt og til og med en “keylogger“. Nå er det ikke snakk om et påbud, men BBC anbefaler sine medarbeider med å kvitte seg med TikTok-appen på sine jobb-mobiler.

ITavisen, 21. mars 2023

Telegram heller ikke lov i flere kommuner

NRK legger Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) sin vurdering av TikTok til grunn for forbudet, men inkluderer også Telegram som er en kryptert chatte-tjeneste:

“Tidligere har flere kommuner, blant dem Oslo og Bergen, bedt sine ansatte om ikke å ha applikasjonene TikTok og Telegram på enheter som benyttes i arbeidssammenheng. Bakgrunnen er at Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) har vurdert at det er høy risiko ved bruk av applikasjonene TikTok og Telegram.”

NRK har to kontoer på TikTok: “NRK Unormal” og “nrksupernytt.”

Annonse