bbc tiktok
BBC anbefaler at journalister med tilgang til sensitiv informasjon sletter TikTok-appen fra mobiler som brukes i jobbsammenheng.

Annonse


BBC har fått nok

Bruken av TikTok blant norske politikere er kjent, men det kan endre seg med tiden.

“Du bør slette TikTok”

For nå har BBC fått (delvis) nok av den kinesisk-eide appen som har blitt omtalt som en app som overvåker alt og til og med en “keylogger“. Nå er det ikke snakk om et påbud, men BBC anbefaler sine medarbeider med å kvitte seg med TikTok-appen på sine jobb-mobiler.

BBC uttaler at “avgjørelsen er basert på bekymringer flagget av offentlige myndigheter over hele verden angående personvern og sikkerhet. Hvis enheten er en BBC-bedriftsenhet, og du ikke trenger TikTok av forretningsmessige årsaker, bør TikTok slettes fra BBCs bedriftsmobilenhet.”

Intet forbud

Det er altså per BBC medarbeidere som kan trenge appen til “forretningsmessige årsaker,” mens alle andre frarådes å bruke appen og å slette den.

Annonse


BBC uttaler også at medarbeidere som bruker sin private mobil i jobb-sammenheng, at de snakker med teknisk support “for mer informasjon.”

BBC er på TikTok

Samtidig er det slik at BBC News har sin egen TikTok-konto med 1,2 millioner følgere. Innholdet der skal være skapt av personer som kun er ansatt for nettopp den jobben.

BBC forklarer dette med at de anbefaler at journalister med tilgang til sensitive data sletter appen, og at meldingen ikke er ment som en offentlig advarsel.

TikTok-eier Bytedance uttaler de er “i tett dialog med BBC. Vi er forpliktet til å samarbeide med dem for å løse ethvert problem de måtte ha.”

Annonse