iphone-digitalknapper utsatt til 2024 mener analytikere
Er det slik at iPhone 16 Pro eller iPhone Ultra som får digitalknapper først? Uansett meldes det nå at knappene er utsatt til neste år. Konsept: 9To5Mac

Annonse


“Apple får det ikke til og må utsette iPhone-funksjon”

Følger du med på iPhone-ryktene hos oss har du garantert fått med deg at Apple planlegger å fjerne fysiske knapper på iPhone.

“Rekker det ikke i år”

I stedet blir de digitale med vibrasjoner som kopierer følelsen av trykk – Apple gjør det samme på MacBooks og fra og med iPhone 7 sin hjemknapp. Apple er altså kjent med hvordan de gjør dette på mobiler. Det er også slik at skyve-bryteren i stedet blir en “action knapp” som på Apple Watch Ultra, man vil jo via iOS 18 (?) kunne programmere knappen til å gjøre mer enn å dempe lyden.

Årsaken til at vi skriver iOS 18 er at Ming-Chi Kuo og flere mener Apple har mått så større tekniske utfordringer i forhold til implementasjonen at de blir nødt til å utsette funksjonen til iPhone 16 og iOS 18.

Vil du handle iPhone 15 Pro om den blir slik?

Kanskje dette er forbeholdt iPhone Ultra?

Det er også en interessant tanke at dette er endringer som først kommer till iPhone Ultra, en mobil som det jo er ingen garanti kommer i år. Skal vi tro Kuo er det vel så trolig at 1) Pro-modellene september 2024 får dette, eller 2) at kun iPhone Ultra i første omgang får dette i år eller neste år. Sistnevnte modell gir også mening all den tid Apple ønsker å forbedre dykke-egenskapene til en iPhone Ultra for å bli en perfekt dykke-partner med Watch Ultra.

Annonse


Kuo backer opp informasjonen fra teknologi-analytikerne Jeff Pu og Shelly Chou. De to mener å vite at ikke-avslørte design-utfordringer setter en stopper for en lansering i høst og at dette er årsaken til at “iPhone 15 Pro” ikke får “Taptic Engine”.

iPhone 15 Pro ventes uansett å utstyres med titan, USB-C port, A17 Bionic, tynnere panel-rammer, WiFi 6e og mer RAM.

Annonse