iphone 1 solgt for 40 000 dollar
Det ble ikke pris-rekord denne gang grunnet et hull i plastikken. Dessuten er det store spørsmålet: hvor kommer klistremerket fra? Bilde: Wright

Annonse


Ser du hvorfor de fikk 423 000 kroner for den?

De som sitter på en iPhone 1 fra 2007, spesielt de der cellofanen ikke er rørt, sitter på hundretusenvis av kroner.

“Heldige deg”

Vi har sett flere salg i det siste på for høye summer på auksjonshus, i hovedsak i USA. I februar ble det solgt en for over 660 000 kroner. Men er det slik at en original iPhone kan bli enda mer eksklusiv, om enn ikke at den ble solgt for like mye.

Det viser seg at det er iPhone 1-esker der ute med “Luck you”-klistremerke, plassert opp-ned. Vi har aldri sett eller hørt om dette før, så skal det også være sjelden vare.

Når det er snakk om så mye penger, må røntgen til for å forsikre at innholdet er på plass. Bilde: Wright

Derfor ble det ikke pris-rekord

Som modellen som ble solgt for over 660 000 kroner er dette også en 8GB-modell. Auksjonshuset Wright håpet på mellom 40 000 til 60 000 dollar for den 16 år gamle mobilen – resultatet ble 423 420 kroner. Årsaken er at det er et lite hull i plastikken. Det bemerkes at det er usikkerhet rundt hva opphavet til klistremerket er.

“Det gikk sakte opp for meg da jeg holdt denne Apple-mobilen og esken, at min klient ikke bare en uåpnet mobiltelefon, men en unik versjon. En Willy Wonka, “24 karat Golden Ticket.” Faktisk har denne et opp-ned Apple-logo-klistremerke med ordene “heldige deg,” forklarer Donald Gajadhar fra “Fox-White Art & Antique Appraisals.”

Annonse