apple med stort vr/ar-show
Mark Gurman har snakket opp en avsløring av Apple-hodesettet en stund nå. Nå backer han opp dette med å melde at toppsjefene har fått sett hodesettet under et større show. Bilde: Justin Ormont/Wikipedia - bildet er klippet.

Annonse


OPPDATERT: Dette kan være årets viktigste Apple-dato

Mark Gurman beskriver en svært viktig hendelse på Steve Jobs Theater i Cupertino, California forrige uke.

Oppdatert, 11:40:

Det tyder på at WWDC er mandag 5. juni. Den første uken i juni er Apples tradisjon der 2020 er unntaket.

Girer opp

Per Gurman skal Apple ha vist frem VR/AR-hodesettet til de 100 viktigste sjefene i selskapet. Det er ikke første gang Apple viser det frem til denne gruppen (de har gjort det siden 2018), men denne gang gjorde selskapet et show av det.

Annonse


Det er nok fordi selskapet har planer om å vise frem hodesettet i juni – da er det perfekt å prøve litt show på sine egne ansatte først.

Suksess vil ta tid

Apple prøver altså overbevise alle om at hodesettet blir en storselger, men det er også klare problemer: en pris på over 30 000 kroner, et batteri som kun varer et par timer og mangelen på en “killer app,” altså et program eller et spill som hjelper et nytt produktsegment finne seg til rette hos folk, og andre veien.

Med det i bakhodet har sjefene et realistisk blikk på produktet innad i selskapet. Dette kommer ikke til å bli et hitprodukt med en gang, den kan følge en lignende vei til suksess som Apple Watch.

Mark Gurman, Bloomberg

Ønsker allerede bedre ytelse

Fordelene til Apple er at de har jobbet med dette i mange år og nok derfor vil kunne vise frem helt nye ting å gjøre ting på. Det er også snakk om meget høy oppløsning per øye, og ytelsen blir trolig god takket være Apples effektive brikker.

Samtidig er det allerede rykter om at det er skuffelse innad i selskapet blant utviklere i topp-sjiktet at ytelsen ikke er så god som ønskelig. Det er uansett ventet en rimeligere forbruker-fokusert modell og en ytelses-oppgradert modell.

Det er også ventet at Apple vil gjøre sitt ytterste slik at designet er så lett, komfortabelt og elegant ut som mulig. Det er kjennetegn produkter i dette segmentet ikke har hatt flust av.

iOS 16.4 og iOS 17

iOS 16.4 lanseres med 99 prosent sikkerhet denne uken da “Release Candidate”-versjonen ble lansert utviklere forrige uke.

Dette er nytt i iOS 16.4

Bloombergs Apple-journalist har også noen avsløringer om iOS 17. Om man elsker forandringer vil man ikke elske generasjon 17, som en helt ny lås-skjerm. Per Gurman var Apples opprinnelige plan å først og fremst luke bort feil. Dette har nå endret seg.

Selskapet snudde senere og skal lansere den nye versjonen med funksjoner som brukerne lenge har etterspurt. Kodenavnet for OS-et er “Dawn.” Det er ikke kjent hvilke funksjoner det er snakk om, men lekkasjer om hva om ikke lenge hadde ikke overrasket.

Annonse