apple ios 16.4
Apple har endelig lansert iOS 16.4 og nå avsløres det forbedringer på løpende bånd.

Annonse


Dette er på vei til iPhone

Apple har lansert en rekke nye beta-versjoner.

Endelig er nye funksjoner på vei

Dette inkluderer iOS 16.4, iPadOS 16.4, watchOS 9.4 , tvOS 16.4 og macOS Ventura 13.3.

Det avsløres stadig nye funksjoner og forbedringer ettersom man graver gjennom de nye versjonene, og det er allerede en god del nyheter relatert til iOS 16.4.

Enklere beta-testing

Først og fremst er det nyheter relatert til installasjon av beta-versjoner. Slik det er nå må registrerte utviklere laste ned en beta-profil til enheten man ønsker å teste på fra nettleseren, ta omstart, og laste ned beta-versjonen.

Annonse


Apple endrer nå dette slik at det er Apple ID-en koblet mot utvikler-kontoen som gjelder for beta-testing. På den måten kan man enkelt aktivere utvikler eller offentlig beta-testing i innstillingene uten å manuelt måtte laste ned en profil fra Apples utviklernettside.

Apple har også avslørt hvor mange iPhone-er og iPad-er som kjører versjon 16.

Safari med push-varsler

En stor forbedring med Apples enheter fra og med iOS 16.4 og iPadOS 16.4 er at Safari endelig støtter push-varsler. Det er visse krav: du må legge nettsiden til hjem-skjermen fra Safari, og du må godkjenne det er greit å motta varsler.

Nettleser-varsler varsler, som andre varsler, integreres i fokus-systemet slik at man ikke varsles om man ikke ønsker. Nettsider som legges til hjem-skjermen, og for de man godkjenner kan varsle deg, synkroniseres på tvers av Apple-enheter.

Apple legger også til rette for bedre web-apper med støtte for codecs og forbedret video-prosessering.

Podcasts

Apple endrer grensesnittet slik at det er en ny skaper-meny med liste over alt podcasts-innhold på ett sted. Dette gjelder for iPhone, iPad og Mac.

En kanal er hvor skaperen av innhold kan liste opp alt de har å by på ett sted.

En annen forbedring er at innholdet som spilles etter det man hører på, er innhold som er lagret i biblioteket og innhold man har hørt tidligere, selv om man ikke følger innholdsprodusenten.

Man kan også se hvor mange ikke-avspilte episoder som er tilgjengelig.

Det er også gjort forbedringer i podcast-appen i CarPlay.

Super-kjapp 5G og Mastodon

De av dere som bruker Mastodon vil bli fornøyde med at lenker som deles i iMessage forhåndsvises med detaljert informasjon før man åpner lenken.

Dette gjelder ikke for Norge, men det kommer kanskje? iOS 16.4 støtter T-Mobile (USA) sin nye 5G “Stand Alone”-standard som leverer opp til 3Gbps-hastigheter.

Med 5G SA er radiotårnet som kommuniserer med 5G-enheten helt og holdent 5G-spesifisert og kan derfor levere utrolige hastigheter. Bilde: T-Mobile