MyCima
En stor strømme-tjeneste er tilbake i Egypt etter at de potensielt gjorde "de korrekte justeringene" for å unnslippe lokale myndigheter.

Annonse


Pirat-side med 50 millioner besøkende gjenoppstår

I Midt-Østen er piratkopiering fremdeles populært.

Dette avslører populariteten

Vi har tidligere synset i om piratkopiering kan få en ny vår etter at populariteten på mange måter forsvant da strømme-tjenestene gjorde sitt inntog. Men nå som det har blitt så mange av dem, kan det bli for mange tjenester å betale for, spesielt om det kun er en serie man ønsker å få med seg.

Hvordan situasjonen har vært i Midt-Østen relatert til piratkopiering etter Netflix sitt inntog er ukjent, men vi vet at piratkopiering av film og TV er særdeles populært nå.

Tilbake med en av mange alternativ-domener

Dette fordi, MyCima, en ulovlig strømme-tjeneste som skulle ha vært tatt av nettet, er tilbake. Under sin storhetstid hadde tjenesten 50 millioner besøkende i måneden.

Annonse


“Alliance for Creativity and Entertainment (ACE)” annonserte halvveis ut i februar at de hadde tatt knekken på pirat-leiret. Det viser seg nå å ikke stemme.

Fordi tjenesten opererte med 70 domener, og myndighetene klarte ikke finne samtlige. Nå er Wecima.tube alternativet for mange i Egypt igjen etter at eierne har koblet dem sammen med de andre domenene som ikke ble fjernet i aksjonen.

Kanskje var det nok å fjerne egyptisk innhold?

TorrentFreak vet ikke hvorfor tjenesten fremdeles fungerer, “spesielt gitt de store nedleggelsesmeldingene i februar som fikk regional og internasjonal oppmerksomhet.”

En av årsakene kan være at personene bak har fjernet lokalt og arabisk innhold. Det står nemlig at “arabisk innhold og alt fra OSN er fjernet.” Det kan være nok for å få de lokale myndighetene til å holde seg unna tjenesten.

Annonse