amd-drivere kan herpe windows
Timer Windows installasjon av oppdateringer samtidig som man installerer en av de nyere AMD-driverne kan det gå riktig så galt.

Annonse


Installerte driveren, så gikk alt i svart

AMD sliter enda noe mer med driverne sine enn Nvidia, men det er ikke bare deres feil.

Kan ødelegge Windows

Som vi allerede har meldt i dag, har de nyeste Nvidia-driverne en feil i seg som driver CPU-bruken opp til 10 prosent for Nvidias GPU-prosess. Dette selv om man ikke spiller, og kun har logget på eller avsluttet et spill.

Men dette problemet er lite sammenlignet med hva visse AMD-eiere har måttet slite med: korrupsjon av Windows-installasjonen med melding i BIOS om “Inaccessible Boot Device”. Au.

Krasjer med Microsofts oppdateringer

Det er AMDs Adrenalin 23.2.1 og 23.2.2-drivere som “økte ganske gode ytelsesforbedringer” per Toms Hardware – problemet for visse er at hele Windows-installasjonen kan ødelegges som følge av installasjon av det som i utgangspunktet skal være en harmløs driver.

Annonse


AMD samarbeidet med PCWorld om å finne ut hva som skjer, og uttaler at det er ekstremt få kunder som er berørte av problemet. Ifølge AMD oppstår ikke feilen så ofte fordi det visstnok skjer Windows oppdateres i bakgrunnen samtidig som brukeren installerer driverne.

Om man er rammet av feilen kan du jo bruke tid på å installere alt igjen, men det finnes en halv-gal måte å unngå det på: ved å skru av maskinen nøyaktig sekundet mellom BIOS-valgene forsvinner og Windows-sirkelen dukker opp. Treffer man riktig med timingen er det meningen Windows skal foreta en automatisert gjenopprettelses-prossess.

Når dette er gjort får man tilgang til å gjenopprette maskinen til rett før driveren ble installert, om Windows har gjort backup-jobben sin.

“Ikke gjør dette”

AMD anbefaler at brukerne “sørger for at alle systemoppdateringer er ferdige eller pauses før de installerer driveren, og at alternativet “tilbakestilling til fabrikkstandard” ikke er aktivert under AMD-driverinstallasjonsprosessen.”

Videre forsikrer AMD om at de er på saken:

“Vi er forpliktet til å løse problemer så raskt som mulig og oppfordrer brukere til å sende inn problemer med AMD Software: Adrenalin Edition via Bug Report Tool.”

Windows bør ikke gjøre dette

Årsaken til at fabrikkstandard kan være en dårlig ide, er at Windows automatisk installerer drivere etter omstart, og at det på den måten kan bli kluss igjen.

Her har også Windows og Microsoft et problem: OS bør aldri installere oppdateringer om det oppdages installasjon av andre drivere startet av brukeren som jo ikke nødvendigvis vet hva som “under panseret” på Windows.

Annonse