apple 3 nm brikker
Skal vi se et skikkelig batteri-hopp med iPhone 15 og spesielt iPhone Ultra neste år takket være 3 nm og Ultra-modellens forventet større design og ditto større batteri.

Annonse


“Handlet rubbel og bit”

Apple har handlet det som er av 3 nm-brikker fra partneren TSMC ifølge kilder med kjennskap til produksjonen.

3 nm kan gjøre iPhone Ultra-batterilevetiden den beste på en iPhone

De nye brikkene vil øke ytelsen samtidig som energi-kravet (det ventes en 35 prosent forbedret ytelses-effektivitet sammenlignet med A16-brikken i iPhone 14 Pro og Pro Max) senkes ytterligere – det er derfor det er viktig å ha en så lav nm som mulig.

Apple vil trolig ha et større forsprang på sine konkurrenter, og vil kunne skryte av å være først. Det er ikke slik at selskapet skryter av underliggende teknologi som dette i utgangspunktet, men det skal bli spennende å se hva teknologien kan gjøre. Selskapet vil nok som vanlig fremheve ytelse og kanskje batterilevetid. Ekstra spennende er det i år med en potensiell lansering av iPhone Ultra (med to dager+ batterilevetid?).

MacBook Pro får M3 neste år

Det er årets høst-produkter fra selskapet som vil dra nytte av de nye brikkene, deriblant iPhone 15 og den nye M3-brikken for Mac-er. MacBook Pro med M3 Pro og Max-masseproduksjonen ventes å starte i første halvdel neste år. Det er også ventet nye iMac-er og Mac Pro, men disse får trolig M2 da de er langt på overtid for oppgraderinger.

Annonse


Det er DigiTimes, som vi tar med en klype salt hva angår spesifikke Apple produkt-lekkasjer, og som er mest troverdige når det kommer til nyheter som dette fra produksjonslinjen. De melder at Apple har skaffet seg intet mindre enn 100 prosent av den første batchen 3 nm.

Ifølge samme avis har iPhone-selskapet sikret seg brikker av høy kvalitet, men det koster selvsagt og det ryktes svakere produksjonsrate i første halvdel 2023. TSMC startet masseproduksjonen av 3 nm-brikker allerede i desember i fjor.

Annonse