dette må du vite om ps vr 2
Playstation VR 2 er kun til Playstation 5 og krever kun en medfølgende USB C-kabel mot PS5 for å fungere. En TV kreves kun ved førstegangsoppsett og trolig for oppdateringer.

Annonse


Du trenger ikke TV

22. februar lanserer Sony Playstation VR 2 til Playstation 5. Det er ikke lange tiden til.

Etter første oppsett trenger man ikke TV

Derfor avslører nå Sony enda mer informasjon om det nye hodesettet selskapet håpet skal sette i gang VR-revolusjonen (selv om forhåndssalgstallene ikke har vært helt der de bør.)

Sony har I forbindelse med den snarlige lanseringen den “ultimate FAQ-en” for hodesettet der de blant annet avslører man ikke trenger TV etter førstegangsoppsettet av PS VR 2.

Spille med briller? Ja, PS VR2 ble designet for å imøtekomme spillere som bruker briller. Det kan imidlertid hende at noen veldig brede eller uvanlig formede briller ikke passer.

Sony

Dette er en stor fordel som betyr at man kun med hodesettet tilkoblet konsollen vil kunne hoppe inn og ut av spill og film uten å måtte se på TV-en.

Annonse


Spillene som er tilgjengelige 22. februar.

Oppløsning i film-modus

Spørsmål- og svar-siden avslører også at konsollen og brukergrensesnittet kan tittes på med hodesettet på i film-modus – da vises innholdet i 1080p med HDR, 24, 60 eller 120Hz. Også dette uten at innholdet sendes til TV-en.

I likhet med PS VR vil PS VR2 også by på en sosial skjerm-opplevelse som lar andre se hva du opplever på TV-skjermen. Innholdet vises i et 2D-format. Vær oppmerksom på at denne funksjonen kun er tilgjengelig når du spiller spill i VR-modus.

Sony

Man trenger kun den medfølgende USB C-kabelen

Hvordan setter man opp hodesettet er også noe mange lurer på.

Det eneste man trenger er å koble USB C-kabelen (den som følger med er på 4,5 m) inn i Playstation 5 (PS4 er ikke støttet på noen måte). Og det er det.

Systemoppdateringer for PS VR2 vil være tilgjengelig via PS5-konsollen, og spillere må oppdatere til den nyeste versjonen som er tilgjengelig.

Sony
Dette er inkludert i esken.

Alt er inkludert

“Innsiden- og ut-kameraer integrert i hodesettet følger med på hodebevegelsene dine. Det gjør det enkelt og intuitivt å spille uten behov for eksterne kameraer eller andre sensorer.”

Hodesettet byr på to modus: VR- og “cinematisk” modus.

Med førstnevnte får man en 360 graders opplevelse med en total-oppløsning på 4000 x 2040 med HDR (2000 x 2040 per øye) og med 90Hz eller 120Hz oppdatering.

I film-modus så vises innholdet på et virtuelt kino-lerret i 1080p og Hz-ene vi allerede har nevnt.

Man behøver ikke et mørkt rom for å spille: faktisk anbefaler Sony at det er godt med lys i spillområdet.

ITavisen

Gå, sitt eller stå

Det er tre ulike måter å spille på:

  • Bruk et helt rom der man minimum må ha 2m x 2m
  • Om man sitter må man ha 1m x 1m plass rundt seg
  • Man kan stå og da trenger man også 1m x 1m plass rundt seg for å kunne veive armene rundt
Forskjellene mellom PSVR og PS VR 2.

Annonse