OnePlus har annonsert sitt første nettbrett pad
OnePlus har endelig annonsert sitt første nettbrett, OnePlus Pad. Vi får vite mer om produktet, inkludert priser, i løpet av noen uker.

Annonse


OnePlus sitt første nettbrett er offisielt

Det var i mars i fjor at vi først skrev om OnePlus sitt nettbrett.

I morgen 15:00 blir produktet gjort offisielt samtidig som selskapet offisielt annonserer OnePlus 11.

Oppdatert, 7. februar, 16:00:

OnePlus har offentliggjort sitt første nettbrett, et produkt som lekket allerede i fjor.

Annonse


Dessverre har vi ikke all informasjon enda, da OnePlus kommuniserer “mer informasjon om OnePlus Pad, inkludert tilgjengelighet og priser, vil bli tilgjengelig i de kommende ukene.”

Paden støtter også tilkobling til OnePlus-smarttelefoner. Deling av mobildata gjør at  OnePlus Pad kan surfe på internett ved automatisk å koble til Wi-Fi via smarttelefonen i stedet for å måtte bruke et separat SIM-kort for OnePlus Pad

OnePlus

Men spesifikasjonene, de foreligger:

“Med optimaliserte maskinvare- og programvarefunksjoner er OnePlus Pad ideell for multitasking. OnePlus Pad drives av det nyeste Dimensity 9000-chip-settet, den første mobilbrikken med en Cortex-X2-kjerne med en hastighet på opptil 3.05 GHz. Dimensity 9000 er en high-end SoC produsert ved hjelp av TSMC N4 (4nm klasse) produksjonsprosess, basert på Arms nyeste V9-arkitektur, som gir en ytelsesfordel på 35  prosent og 37 prosent større energieffektivitet enn Dimensity 9100.”

144Hz støttes kun for godkjente apper, men dette “kan endre seg” per pressemeldingen. Ved scrolling er det støtte for opp til 120Hz.

OnePlus melder også at “OnePlus Pad støtter Multi-Screen Connect med OnePlus-telefoner som kjører OxygenOS 13.1 eller nyere. På grunn av maskinvareytelse og andre årsaker, vil utvalget av støttede modeller være basert på den faktiske telefonversjonen som brukes.”

Det nye nettbrettet fra OnePlus støtter Dolby Atmos og bruker OnePlus sin egen omnibærende lydfeltteknologi, som intelligent identifiserer retningen på skjermen og automatisk bytter mellom venstre og høyre lydkanal for mer oppslukende lyd.  

OnePlus

Videre leveres brettet med hele 12GB RAM og “RAM-Vita som lar brukerne holde 24 separate apper åpne samtidig, noe som gjør det enkelt å bytte mellom forskjellige applikasjoner.” 

Batteriet er på 9510 mAh med over 14,5 timer videoavspilling og en måned standby.

Det er støtte for 67 w “Supervooc”-lading som lader opp til 100 prosent på 80 minutter.

“Smooth Without Equal”

Vi har ikke hørt rykter om en lansering i Europa, men vi håper på det, for den ser riktig så interessant ut.

11,6 tommer brettet har 144Hz, HDR10+ og Dolby Vision.

MediaTek Dimensity 9000 som omtrent kan sammenlignes med Snapdragon 8 Gen 1, driver det hele. Greit nok, på den måten blir produktet noe billigere. I fjor var den ryktede prisen 4000 kroner, men flere av spesifikasjonene stemte ikke med det vi hører nå.

En offisiell promo-video har allerede avslørt brettet som utstyres med 13MP hoved-kamera og et 8MP selfie-kamera.

Grensesnittet mest spennende

Heldigvis er dette mer enn bare et brett. Det kan nemlig utstyres med tastatur som magnet-klikkes på som vi er kjent til med moderne nettbrett. På plass er berøringsflate og stylus.

Foruten dette har den 9500 mAh-batteri og 67 w-lading.

Det mest spennende blir grensesnittet. Det er ikke det at Android-brikker er for trege for nettbrett, men app-støtten og grensesnittene har vært langt i fra optimale.

Dette har Google langt på vei rettet med Android 13, så får vi se om OnePlus også har tatt egne smart grep.

Her er baksiden av brettet:

Annonse