sonos får alexa i norge våren 2023
Beam er blant Sonos-produktene som får Alexa-stemmestyring i løpet av våren. Bilde: Ole Magnus Kinapel/ITavisen

Annonse


Sonos får Alexa

Amazon Alexa lanseres på Sonos-dingser i Norge i løpet av våren.

Norge på listen

Programvareoppdateringen legger til støtte for 27 nye land, deriblant Norge, Sverige, Finland og Danmark.

Alexa vil gi flere lyttere en enkel måte å spille av musikk, stille inn tidtaker og alarmer, sjekke nyhetene, styre kompatible smarthjem-enheter og mer, med enkle kommandoer.

Sonos

Alexa vil fungere på Sonos Roam, Move, Arc, Beam, Five og One.

Norsk kan du ikke snakke til henne enda

Men norsk, det er hun fremdeles ikke:

Annonse


“Land som nå støttes vil få tilgang til Alexas internasjonale versjon, som gir lyttere enkel stemmestyring på engelsk, fransk, tysk, italiensk og spansk.”

Sonos lister en rekke bruksområder:

  • Sømløs, håndfri styring av musikk og TV-innhold med enkle kommandoer som «Alexa, play jazz music» eller «Alexa, pause the movie». Den internasjonale versjonen av Alexa er kompatibel med Amazon Music, Spotify og TuneIn for musikkstrømming og Amazon Prime Video og Netflix for videostrømming.
  • Hold deg organisert med å enkelt sette tidtaker og alarmer, legge til hendelser i en delt kalender, justere en handleliste, få en kakeoppskrift og mer. Få en god start på dagen ved å sjekke været eller få en kort gjennomgang av dagens nyheter.
  • Skap et ideelt hjemmemiljø ved å styre belysningen, smartpluggene, termostater, sikkerhetskameraer og mer, med stemmen din.

Sonos-brukerne har mulighet å velge den foretrukne stemmetjenesten for hver enkelt høyttaler, i tillegg til flere stemmeassistenter på ett enkelt system for kompatible enheter.

Sonos introduserte i fjor Sonos Voice Control, en ny, rask og privat måte å styre musikk på Sonos-høyttalere, det ble tilgjengelig i USA og Frankrike, flere land vil følge etter. Som en del av et samarbeid med Amazon for å utvide muligheten til å ha flere stemmeassistenter, kan Sonos Voice Control brukes i kombinasjon med Alexa.

Sonos

Annonse