chatgpt på mobil
ChatGPT er den kjappest voksende appen i historien. AI-tjenesten er backet av Microsoft som nå integrerer deler av teknologien i Teams Premium.

Annonse


Historiens kjappest voksende app

ChatGPT tar helt av for tiden. Det rapporteres at tjenesten er den kjappest voksende forbruker-appen i historien med 100 millioner aktive bruker på kun to måneder.

AI-revolusjonen har startet

Det er analyse-selskapet UBS som har undersøkt bruken og funnet at tjenesten i snitt, med sine mange app-alternativer, i snitt har 13 millioner aktive hver eneste dag. Dette tallet igjen kommer fra et annet analyse-selskap; Similarweb.

Medieomtalen har doblet bruken sammenlignet med desember 2022. OpenAI åpnet ChatGPT i november for gratis bruk, men det er også mange apper som vet å ta nytte av det og tar betalt for svar.

Microsoft baker inn AI i Teams

Trodde du TikTok er populært? Jo, det sosiale video-nettverket fra Kina er populært, men er ikke i nærheten av ChatGPT fra OpenAI: det tok TikTok ni måneder å nå 100 millioner aktive brukere globalt. Det tok Instagram over 2 år å nå samme brukerbase.

Annonse


For øvrig er OpenAI backet av Microsoft. Det kommer derfor ikke som noen overraskelse at Microsoft jobber med å integrere AI-tjenesten i egne produkter.

Selskapet skal bygge inn automatisk genererte møte-notater ved hjelp av GPT-3.5 fra nettopp OpenAI i Microsoft Teams Premium.

Annonse