moto til under 3000 kroner 90hz
Selv Motorolas billige moto g23 har 90Hz-skjerm.

Annonse


Selger 90Hz-mobil til 2299 kroner – Apple tar 10 990 kroner for iPhone 14

Moto-merkevaren lever videre med Motorola Mobility og med Lenovo som eier av Motorola.

Priser og lansering

Merkevaren fortsetter å satse på virkelig billige-mobiler. Her spares det penger blant annet ved å bruke MediaTek Dimensity i stedet for Qualcomm Snapdragon på toppmodellen.

Det er snakk om tre nye Moto G-mobiler: moto g73 5G, moto g53 5G, og moto g23. 

“Alle er nøye konstruert for å gi kundene moderne design som kan ta fantastiske bilder og sørge for en multidimensjonal lydopplevelse,” hevder selskapet om billig-mobilene som lanseres 1. mars.

Annonse


 • moto g23 vil være tilgjengelig i to farger: Matte Charcoal og Pearl White og kommer til en veiledende på 2299 NOK.
 • moto g53 5G vil være tilgjengelig i to farger: Ink Blue, og Artic Silver og kommer til en veiledende på 2699 NOK.
 • moto g73 5G vil være tilgjengelig i to farger: Midnight Blue og Lucent White og kommer til en veiledende på 3499 NOK.

G73

Toppmodellen har et “avansert kamerasystemet på 50 MP lar seg ikke stoppe av dårlige lysforhold. Ved hjelp av Ultra Pixel-teknologi vil kameraet reagere på lite lys ved å kombinere hver fjerde piksel til én stor Ultra Pixel på 2.0 um.”

I tillegg finner vi på kamera-siden:

 • 6,5″ – 120Hz FHD+
 • 8MP sensor
 • Ultra vidvinkel
 • Macro Vision-linse 4 x
 • Dybdekamera
 • MediaTek Dimensity 930
 • Dolby Atmos
 • 8GB RAM
 • 5000 mAh
 • TurboPower-lading på 30 w

Alle de tre enhetene kjører en ren versjon av Android 13, helt uten programvareskins og duplikatapper. Og gjennom Android 13 er det nye muligheter for personlig tilpasning. Og med Material You kan brukere nå tilpasse apper med farge, tema og språk. Til og med mediespilleren kan matche enhver musikksmak. Og med My UX kan enheten kontrolleres med enkle bevegelser og du kan tilpasse underholdningsinnstillingene – slik at du får en stil som er helt unik.

Motorola
G73.

G53

Også denne har et 50 MP-kamera med Quad Pixel-teknologi “og et dedikert Macro Vision-kamera for gode nærbilder.”

Denne har faktisk en Qualcomm-brikke, men en tregere en: 480+. Man kan velge mellom 4,6 eller 8GB RAM.”Dra nytte av en 120 Hz skjerm på 6,5″ som gir et fantastisk bilde fra kant til kant, perfekt til underholdning. Og du trenger ikke å bekymre deg for batteritid, takket være den heftige batterikapasiteten på 5000 mAh.”

G23

Hører dere Apple? Selv mobiler til 2299 kroner har kjappere panel (90Hz) mot iPhone 14 (60Hz) til over 10 000 kroner. Det er litt å tenke på, selv om vi på alle de andre områdene (inkludert fargekalibrering) neppe kan sammenlignes denne med en moderne Apple-enhet.

Det er stadige lekkasjer om iPhone 15 som lanseres i september, men det er ingen lekkasjer som peker i retning på oppgradering til 120Hz eller 90Hz på de billigste modellene. I stedet får de alltid-på-panel og “Dynamic Island.”

Vi finner her hovedkamera på 50 MP med samme Quad Pixel-teknologi som “gir deg vakre, detaljrike bilder, selv i dårlig lys. Denne enheten har også et dedikert Macro Vision-kamera og en ultra-vidvinkellinse på 125º.”

Skjermen er imponerende stor til prisen: 6,5″ HD+- med “laget med “smale kanter, slik at bilder kan vises i skarpe detaljer.

“Og enheten kommer i tillegg med en hurtig oppdateringsfrekvens på 90 Hz, for god flyt når man bytter mellom apper, spiller spill og navigerer på nettsider.” Vi måtte bare nevne det igjen. For Apple.

G23 har også den samme TurboPower-ladingen på 30 W, men er i stedet utstyrt med en MediaTek Helio G85-prosessor.

Det er til og med en modell, moto e13, til 1290 kroner som kommer til “utvalgte markeder over hele Europa.” Om det også gjelder Norge sies det ikke noe om.

Annonse