mobiler på et bord
iPhone på topp, etterfulgt av diverse Galaxy-mobiler og en OnePlus-modell. Det er lite som skiller Telia og Ice sine topplister. Bilde: Ice

Annonse


Gjett hvem som karret seg inn på tiendeplass

Ice har avslørt hvilke mobiler de solgte aller mest av i 2022.

Apple, Samsung, Apple, Samsung og OnePlus

Vi følger som kjent Telias topplister nærmest måned for måned, men dette er altså totalsalget til konkurrenten Ice under hele fjoråret.

Listen gir et godt bilde for året sett under ett. Men siden det er hele året så får en naturlige forskyvninger. Iphone 14 selger i dag mer enn Iphone 13 for eksempel. Det er godt å se at Samsung ligger på andreplass, dette tyder på at det er mye konkurranse mellom produsentene, som igjen gjør produktene bedre.

Hans-Jørgen Siljan, sjef for kategori og logistikk, Ice.

Siljan sier han allerede ser endringer i kjøpsvanene i år, uten at han går i detaljer.

Salget av brette-mobiler øker

At 5G står for nesten 90 prosent av de solgte mobilene er ikke noen overraskelse. Det er også slik at 77 prosent av de solgte har eSIM i stedet for et tradisjonelt, fysisk SIM-kort.

Annonse


Som alltid er det Apple og Samsung som dominerer, akkurat som hos Telias kunder. Selv om iPhone 14-serien ble lansert forholdsvis sent i 2022 har to av dem klatret opp til 8. og 9. plass.

Fra tidligere år ser vi at kamera, skjerm, prosessor og batteri stadig blir bedre, og at 5G og eSIM blir mer og mer vanlig. I 2022 økte også salget av brettbare mobiler, men ingen modell gjorde det godt nok til å havne på topplisten, sier Siljan.

Hans-Jørgen Siljan, sjef for kategori og logistikk, Ice.

Det er en liten gladnyhet her, og det er at OnePlus som eneste utfordrer mot duopolet, klarte å karre seg inn på sisteplass.

  1. Apple Iphone 13
  2. Samsung Galaxy S22
  3. Apple Iphone 11
  4. Apple Iphone 12
  5. Samsung Galaxy S22 Ultra
  6. Apple Iphone 13 Pro Max
  7. Apple Iphone 13 Pro
  8. Apple Iphone 14 Pro Max
  9. Apple Iphone 14 Pro
  10. OnePlus Nord 2 5G

Annonse