windows 11 sin nye volumontroll avslørt
Microsoft har endelig skjønt at "EarTrumpet" gjør volum-kontroll og inn- og ut-kilder smartere. Bildet er fra den nyeste Windows 11 Dev-testversjonen. Bilde: Rafael Rivera/Twitter

Annonse


Dette tok dem fem år

Volumstyringen med tilkoblede lyd-enheter i Windows har ikke vært optimal på mange år.

Tester stadige nye løsninger

En av årsakene er nok at Microsoft har gått frem og tilbake med grensesnitt og visuelle stiler like ofte som de har lansert nye OS.

Kombiner dette med gamle grensesnitt-rester som henger igjen fra Windows 3.11-dagene, og det blir fort vanskelig å lage optimale løsninger, men det kommer seg.

Dilter etter “EarTrumpet”

Mange av oss skifter flere ganger daglig mellom lydkilder, men å trykke Windows+G for å hente opp Xbox-grensesnittet for spill er litt i overkant, det tar jo over hele skjermen og gir mest mening når man spiller.

Annonse


Løsningen til Microsoft ser ut til å være å kopiere “EarTrumpet“, et populært program som løser det hele smartere siden 2018 (ja visst skrev vi om appen den gang).

Dette vil trolig kunne aktiveres snart uten å “hacke”

Spol frem til 2023 og Microsoft jobber med en skikkelig overhaling som henter inspirasjon fra “EarTrumpet”.

Det er nemlig i den nyeste Dev-testversjonen mulig å aktivere den nye lydmikseren ved å skru på et “flagg”, altså en hemmelig funksjon. Det ventes at Dev-testere snart vil kunne aktivere denne, og andre test-funksjoner, fra en ny meny.

Det er faktisk tidligere Microsoft-utvikler Dave Amenta og Microsoft “MVP” Rafael Rivera som kodet “EarTrumpet”, og som har merket seg at Microsoft har sett arbeidet deres:

Annonse