vw-elbil lader
Wyoming ønsker å fase ut salget av nye el-biler og mener at det vil koste alt for mye å bygge ut et skikkelig lade-nettverk i staten. Bilde: Trond Bie/ITavisen

Annonse


Håper å stoppe salget av el-biler

Delstaten Wyoming ønsker å stoppe salget av el-biler. Del-staten går altså mot trenden der bilprodusenter og politikere, også i Norge, stopper helt med bensin- og diesel.

Wyoming er USAS åttende største råolje-produsent

Senator Jim Anderson vurderer en lov som legger til rette for å fase ut nye el-bil-salg innen 2035.

En av årsakene er ifølge Anderson og de som støtter forslaget er at olje- og bensin-produsentene har skapt utallige jobber og verdier.

Et annet problem med staten er mangel på lade-infrastruktur. Dette vil ifølge politikerne gjør det lite praktisk å bygge ut og at man ville trenge massiv utbygging av strøm-nettet for å opprettholde feil-steget de mener el-biler er.

Annonse


El-biler er ikke automatisk 100 prosent grønne

Det er ingen tvil om at alle steder i verden som ønsker å satse på el-biler må ha et skikkelig lade-nettverk, og med dyr strøm (som i tilfeller i Europa genereres fra skitne kilder) er det de som er mer usikre på om de bør handle el-bil og håpe i stedet at bensin-prisene faller med fire, fem kroner.

Dette er uansett intet lov-forslag for å forby el-biler, men forslaget vil oppfordre potensielle kunder og forhandlere til å stagge salget av el-biler.

“Helt symbolsk,” omtaler Engadget forslaget som, og mener at dette er mer et stikk i retning president Joe biden og California-guvernør Gavin Newsom fra den republikanske delstaten.

Annonse