vw har avslørt id.7
VW ferdigspikrer de siste detaljene nå før lanseringen i Norge på høsten. Bilde: VW

Annonse


Dette er VWs nye flaggskip

VW har endelig dratt duken av deres nye sedan-flaggskip ID.7.

Se bildene

“Allerede til høsten skal de første Volkswagen ID.7 ankomme norske veier, med en rekkevidde på inntil 700 km. Nå deler Volkswagen ferske bilder av det som kan bli deres nye elektriske flaggskip,” innleder produsenten i pressemeldingen om lanseringen senere i år.

Du husker kanskje denne bilen som ID. Aero? Nå har den fått navnet ID.7 og er en sedan med Passat-størrelse, som selv beskrevet av VW.

– 2023 blir det siste året hvor vi selger fossile personbiler, deretter tilbyr vi utelukkende nullutslippsmodeller. En allerede rikholdig ID.-familie legger til rette for det, og i enda større grad når ID.7 kommer. Den kan treffe mange av Passat-kundene, og kunder som ønsker seg enda mer plass, sier Thomas Meiner, direktør for Volkswagen personbil i Harald A. Møller AS.

Annonse


Kan få opp til 700 km rekkevidde

VW beskriver bilen som en “romslig familiebil” på størrelse med selskapets “ikon” Passat.

Det er meget imponerende rekkevidde VW snakker om. Det får oss til å lure på prisen, men den er naturligvis ikke klar riktig enda.

“Volkswagen omtaler den nye helelektriske familiebilen som deres nye flaggskipsmodell. Endelige WLTP-verdier er ikke klare, men Volkswagen antyder at ID.7 får en rekkevidde på intil 700 km ved blandet kjøring.”

VW sier at bilen nesten er produksjonsklar.

Infotainment og klimaanlegg

Når det gjelder innsiden får den en 15″ infotainment-skjerm og “Head-up-display.” Selskapet snakker ikke om ytelsen som er mye omtalt på VWs ID-biler, men lover nye funksjoner også til HUD-en.

Klima-anlegget oppgraderes også:

“Volkswagen tar også teknologien et par hakk videre i bilen, blant annet med et nytt klimaanleggkonseptet med intelligente ventiler som tilbyr flere funksjoner. En parkert ID.7 kan for eksempel oppdage når sjåføren nærmer seg, basert på hvordan nøkkelen beveger seg. Basert på dette begynner anlegget å kjøle ned interiøret på varme sommerdager, eller varme opp interiøret på kalde dager, før sjåføren setter seg bak rattet.”

“Nydesignede “Smart Air Vents” kontrollerer luftstrømmen og beveger seg dynamisk for å fordele luften over store områder så raskt som mulig. Hvis det er passasjerer i bilen, kan luften ledes rett mot kroppen eller indirekte ventilere interiøret. Disse funksjonene kan aktiveres og lagres individuelt for hver bruker.”

Annonse