applesvrarhodesettutsatttilandrehalvdel2023
Dette konseptet fra Matt Talks Tech, en YouTube-kanal, er basert på det som skal være den eneste lekkasjen av designet for flere år siden, men det vil gi mening å bruke det samme stoffet som AirPods Max. Bilde: Matt Talks Tech/YouTube

Annonse


“Apple har utsatt fremtiden”

Ming-Chi Kuo mener at Apple har måtte utsette VR/AR-hodesettet til andre halvdel 2023 i stedet for andre kvartal.

Sommer-lansering?

Planen var å lansere tidlig neste år, men nå må vi altså vente enda lenger, ifølge Kuo som følger Apples planer for hodesettet tett og som har gode kilder.

Gurman holder fremdeles på at produktet legges ut for salg neste år, men vises frem i år samtidig som utviklere får tilgang til rOS slik at de kan skape et økosystem i forkant av produkt-lanseringen. Visstnok skal hodesettet ikke avsløres på WWDC 6. juni grunnet problemer med overoppheting.

ITavisen, 20. mai, 2022.

Det skal være problemer med programvaren som er årsaken til utsettelsen, men nøyaktig hva som har gått så galt at de må utsette, er ikke analytikeren kjent med.

Kan bli priset til 30 000 kroner – dobbelt så mye som Meta Quest Pro

Det er fremdeles mulig Apple annonserer hodesett i januar, februar eller mars og at man vil kunne forhåndsbestille en gang på våren med de første leveransene på sommeren.

Annonse


Fremdeles kjenner vi ingen tekniske detaljer rundt hodesettet eller programvare. Det er vage rykter rundt programvaren og at oppløsningen blir meget høy, men tallene mangler.

Dette styrker Kuos påstand

Tidligere i år hadde Mark Gurman informasjon som tydet på at Apples fokus var på programvaren noe som gir tyngde til Kuos påstander om at det er et programvare-problem:

“Men det er mer: journalisten med kontakter innad i Apples aller helligste sier at rOS, OS-et som driver produktet, får mer og mer oppmerksomhet av utviklerne for tiden.”

Annonse