Neuralinksommeren2023
Målet er å enkelt kunne oppgradere hjerne-brikken. Her demonstreres installasjon på en testdukke. Neuralink/YouTube

Annonse


“I sommer er planen å installere brikken i et menneske”

Elon Musk er igjen ute med spekulasjoner om når han tror den nyeste teknologien selskapet hans forsker på vil kunne testes.

Skal det virkelig skje sommeren 2023 seks år etter selskapets stiftelse

Det er ikke mange dagene siden FSD beta-en åpnet for alle i USA, mange år etter at Musk håpet det skulle bli virkelighet.

Sjefen har tidligere uttalt at menneske-prøvene med teknologien skulle starte i 2020, deretter 2022 og nå er altså den foreløpige planen 2023.

Nå sier han at Neuralink er klare til å installere databrikken som skal kommunisere med en datamaskin, direkte fra hjernen, på sporet til å installere og teste allerede i løpet av sommeren 2023. Nå har selskapet sendt inn de nødvendige papirene til “Food and Drug Administration,” så får vi se hva svaret blir.

Annonse


Eventet hadde som formål å kapre medarbeidere

Musk har troen nok på produktet at han selv skal installere brikken, men ikke så sikker at han ønsker å gjøre det nå, og trolig heller ikke om et halvt år.

Det er som å erstatte en del av skallen din med en smartklokke, i mangel av en bedre analogi.

Elon Musk

Musk har tidligere uttalt frustrasjon i forhold til menneskers kommunikasjon med datamaskiner og hvor dårlig hastigheten er med mus- og tastatur – en direktekobling fra en brikke i menneskehjernen som kommuniserer med en datamaskin kan potensielt øke hastighetene man skriver, programmerer og skaper.

Selskapet demonstrerte Pong-spillende aper i fjor.

64 hårstrå-små tråder festes inn i hjernen meget nøyaktig. Bilde: Neuralink/YouTube

Annonse