euutmottwitterselonmusk
EU har fått med seg at Musk har kvittet seg med mesteparten av moderator-teamet og er nå usikre på om tjenesten overholder alle EUs digital-lover.

Annonse


OPPDATERT: «Har aldri vurdert å kaste ut Twitter»

Det er flere problemer for Elon Musk enn sinte kjendiser og at Apple skal ha trukket mesteparten av annonseringen på Twitter.

Oppdatert, 1. desember, 10:10:

Elon Musk tweetet at han og Apple-sjef Tim Cook har løst «misforståelsen om at Twitter potensielt kunne bli fjernet fra App Store. Tim var klar på at Apple aldri vurderte å gjøre det.»

Oppdatert, 21:48:

Annonse


Elon Musk tweetet, naturligvis, at han hadde vært på besøk hos Apple og snakket med Tim Cook. Dette kommer etter at Musk uttalte han ønsket å gå til krig på Apples 30 prosent App Store-avgift. Han slettet senere denne tweeten.

Twitter vil måtte gjøre endringer for EU innen neste år

For nå melder EU at deres nye moderator-lovverk som starter i 2023 neppe er kompatibelt med Twitters fokus på ytringsfrihet.

Thierry Breton har oppgaven å opprettholde EUs digital-lovverk, og advarte Musk i et nettmøte i dag. Twitter vil aktivt måtte fjerne “desinformasjon.” For oss høres det ut som Twitter i praksis har ansvar for hva brukerne ytrer, noe som vil bli meget vanskelig å kontrollere da hele poenget til nett-samfunnet er kvikke og kjappe oppdateringer og replikker.

Musk er visstnok for EUs “Digital Services Act”

Musk skal også ha fått klar beskjed om å avklare hvilke brukere som risikerer å bli bannlyst fra Twitter, altså det omvendte av hva som har vært problemet til nå i USA. EU ønsker også strenge regler i forhold til annonsering, spesielt mot barn og unge.

Ikke nok med det, men EU ønsker også at det amerikanske selskapet gir dem all informasjon om aktive brukere og bannlyste kontoer.

Annonse