teslaharbestiltdennyegenerasjonen
Tesla girer opp til en en ny generasjon FSD-brikker, men disse skal visstnok ikke være et krav for 100 prosent selvkjøring. Bilde: Tesla

Annonse


Tesla har bestilt neste-generasjon

Tesla har skrevet under kontrakt på en veldig stor mengde brikker for sin nye FSD-datamaskin.

Det foreligger ingen teknisk informasjon om den nye brikken

Og det er visstnok snakk om en ordre så stor med TSMC at det kan gjøre dem til selskapets største kunde, noe som er smått spinnvilt alt den tid TSMC også produserer for selskap som AMD, Apple, ARM, Broadcom, Marvell, MediaTek og Nvidia.

Tesla annonserte sin egen brikke i 2016 og lanserte den i 2019. nå er de altså snart aktuelle med en helt ny generasjon basert på arbeidet til innleide Jim Keller som tidligere har vært hos AMD og Intel. Keller jobber for tiden hos Tenstorrent.

Musk om brikken: “Er tre ganger bedre”

Allerede i 2019 avslørte Musk at de jobbet med en ny brikke som var rundt to år unna produksjon, men covid inntraff og det er mer enn gyldig nok grunn til at de ikke kom i mål (selv om selskapet er famøse for å sprekke egne/Musks deadlines.)

Annonse


Det var TSMC mot Samsung, og TSMC vant heter det i en rapport fra Kina som avslører ordren på brikkene som enten blir 4 eller 5 nm.

“Det forventes at Tesla blir en av TSMCs syv største kunder neste år. Dette er første gang at en TSMC-hovedkonde har en 100 prosent elektrisk bil-fabrikk,” heter det fra Kina der analytikerne påpeker at dette er en styrke for TSMC som derfor blir noe mindre avhengig av ordre på andre typer forbruker-elektronikk.

Annonse