nvidiasierdeterkundenesfeil
Nvidia sier at i mange tilfeller så er det kablene som ikke var korrekt koblet i.

Annonse


Skylder på kundene

Nvidia sier de har sett på rundt 50 saker relatert til påståtte problemer med 12VHPWR-kabelen.

“Dere koblet ikke i kabelen korrekt”

Alt fra at kablene er bøyd av eieren til at det er noe alvorlig feil med dem som medfører overoppheting, har vært ryktet siden problemet dukket opp kort tid etter 4090-lanseringen.

Så hva er selskapets foreløpige konklusjon? De forklarer på forsiktig måte at det i mange tilfeller, om ikke alle, kan være en “brukerfeil.” Ifølge selskapet tyder nemlig problemene på at kabelen ikke var helt plugget inn i kortet.

Dette uttaler Nvidia

VI har testet et ROG 4090-kort, og fant at den nye kabelen er litt hard å dytte inn. Vi hørte heller ikke klikkelyd ved korrekt tilkobling.

Annonse


Som alltid er det virkelig å sørge for at kabelen er helt inne ved å nøye observere.

Hittil har vi funnet at et vanlig problem er at kontaktene ikke er helt plugget inn i grafikkortet. For å sikre at kontakten er sikker, anbefaler vi å koble strømdongelen til grafikkortet først for å sikre at den er ordentlig og jevnt koblet til, før du kobler grafikkortet til hovedkortet.

Nvidia

Nvidia har også lastet opp et bilde som viser hvordan kabelen skal se ut når den er helt koblet inn, og legger til at:

“Vi undersøker flere måter å sikre at kontakten er sikker før du slår på grafikkortet. Nvidia og våre partnere er forpliktet til å støtte våre kunder og sikre en fremskyndet RMA-prosess, uavhengig av kabelen eller kortet som brukes.”

Bilde: Nvidia

Annonse