såmangeharinstallertwindows11
Det er fremdeles mange som ikke ønsker, eller kan, installere Windows 11, lansert i oktober i fjor.

Annonse


Så få har installert Windows 11

Nøyaktig hvor mange som har installert Windows 11 vil ikke Microsoft avsløre, men det er måleverktøy der ute.

Slik måler de

Statcounter måler OS-besøkende på over 1,5 millioner nettsider, mens AdDuplex henter tall fra Windows Store-apper med deres kode i seg, omlag 5000 av dem.

Nå kan ikke vi garantere hvilke av disse som er mest nøyaktige, men det kan høres ut som at nettside-informasjonen er bedre, for det er ingen garanti for at Windows 11-brukere laster ned apper fra Windows-butikken, men det er en veldig stor sjanse for at de besøker en av de godt over 1 millioner nettsidene.

Windows 10 er fremdeles mest brukt med stor margin:

AdDuplex har Windows 11 på over 20 prosent

Uansett melder Statcounter at Windows 11 hentet inn kun 1,83 prosentpoeng i oktober i år, og økte fra 13,61 prosent til 15,55 prosent – Windows 11 er derfor langt unna 20 prosent, ifølge dem.

Annonse


AdDuplex har andre tall som er 12 poeng bedre for Microsoft: ifølge deres måleverktøy har mer enn 23 prosent (mer eller mindre det samme som Steam-brukerbasen som har sendt inn maskinvare-informasjon) installert Windows 11.

Om tallet er et eller annet sted i mellom disse to, så er det fremdeles svakt (maskinvare-krav som TPM hjelper neppe) – vi får se om 2022-oppdateringen vil hjelpe, men da må vi vente på oppdaterte tall.

Uansett versjon og plattform er Android størst, etterfulgt av Windows, iOS, macOS, ukjente OS og Linux med 1,04 prosent markedsandel.

Annonse