dettekosterIONIQ6FirstEditioninorge
Hyundai har avslørt prisen på IONIQ 6 First Edition.

Annonse


Nå er prisen avslørt

5. oktober skrev vi om Hyundai IONIQ 6 First Edition.

Starter på under 500 000 kroner

Den gang hadde vi kun amerikansk pris:

“Nå avslører selskapet at rekkevidden er noe bedre på 614 km, og de avslører de skal lansere den i “utvalgte europeiske marked” – dette inkluderer Norge. Hva prisen blir i Norge vet vi ikke, men i USA vil den koste fra 461 000 kroner.”

IONIQ 6 First Edition blir tilgjengelig i et svært begrenset opplag på 2 500 biler. Disse blir tilgjengelig i Hyundais nøkkelmarkeder for elbiler; Tyskland, Storbritannia, Frankrike, Nederland, og ikke minst, Norge.

Hyundai

Nå avslører produsenten at inngangsprisen er 489 000 kroner (pluss levering – merk at dette er priser med 2022-avgifter) og minner om at forhåndssalget starter 9. november klokken 10:00.

Annonse


Dette forklarer Hyundai om bilen

“IONIQ 6 er andre modell ut på Hyundais dedikerte elektriske modellserie IONIQ, og er en stor helelektrisk sedan med strømlinjeformet aerodynamikk. IONIQ 6 har med sine 4 855 mm i lengde og en akselavstand på hele 2 950 mm en svært romslig og komfortabel kupé. Takket være doble laminerte vinduer, akustisk frontrute og en rekke smarte løsninger har bilen et lavt og klasseledende støynivå, som sammen med et stilig og avansert interiør sørger for meget høy komfort. IONIQ 6 byr ellers på en full utstyrspakke, der alt av moderne komfort- og sikkerhetsutstyr er en selvfølge.

Bilen kan blant annet parkere seg selv med smart fjernstyrt parkering, eller skifte fil på egenhånd takket være avansert Highway Driving Assist 2 (HDA 2). Navigasjonsbasert smart cruise control, kameravisning av blindsonen, filholder og surround view-kamera er andre eksempler på den omfattende utstyrspakken.

I Norge vil IONIQ 6 tilbys i toppspesifikasjonen Premium som standard. Dette utstyrsnivået inneholder nær sagt alt tilgjengelig utstyr.

I tillegg er Long Range-batteripakken på 77,4 kWt standard, og man kan velge mellom bakhjulstrekk og avansert HTRAC-firehjulstrekk.

Bilen er bygget på Hyundai Motor Groups avanserte dedikerte elbilplattform E-GMP (Electric-Global Modular Platform). Dermed er den utstyrt med en lang rekke avanserte teknologier, i tillegg til det kundeorienterte og romslige interiøret. Med Long Range-batteripakken, bakhjulstrekk og 18’’ felger (standard) har IONIQ 6 en svært lang elektrisk rekkevidde på inntil 614 kilometer (WLTP). Med Long Range-batteripakke, firehjulstrekk og 18’’ felger er rekkevidden hele 583 kilometer (WLTP).

Den lange rekkevidden er blant annet et resultat av et aerodynamisk design. IONIQ 6 har en luftmotstandskoeffisient på bare 0,21 Cd, takket være innovative designløsninger som den lave fronten, aktive luftspjeld og såkalte wheel gap reducers, som reduserer luftmotstanden i hjulbuene foran. IONIQ 6 har et kokonginspirert interiør som sørger for veldig høy komfort og et personlig og behagelig rom. Bilen har optimalisert benplass, en rekke praktiske løsninger, og et interiør spekket med bærekraftige materialer som legger til rette for en miljøvennlig mobilitetsopplevelse.

IONIQ 6 First Edition har firehjulstrekk som standard, i kombinasjon med Long Range-batteripakken på 77,4 kWt. For en helt sømløs mobilitetsopplevelse får First Edition-kunder også et års gratis tilgang til IONITY Premium, som gir svært gunstige ladepriser på Europas ledende lynladenettverk. Gratistilgangen tilbys gjennom Hyundais europeiske ladenettverk Charge myHyundai, hvor man også har tilgang til over 400 000 ladepunkter i hele Europa.

First Edition-utgaven har Long Range-batteripakke, 20’’ felger og AWD som standard, og denne kombinasjonen har en rekkevidde på inntil 519 kilometer.”

Annonse