twitterkanblitiktokkonkurrentmedmusk
Vine kan gjøre comeback og utfordre TikTok. Det ryktes et comeback allerede i år samtidig som Musk drømmer om at Twitter blir en tjeneste der man kan gjøre "alt."

Annonse


Dette planlegger Musk nå som han har kontrollen

Nesten fem millioner har stemt ja til å bringe tilbake Vine (som nå kun fungerer som en arkivert tjeneste), video-tjenesten Twitter handlet i 2012 og stengte i 2016.

Kan gjenopplive Vine allerede i år

Det var en merkelig avgjørelse å droppe tjenesten, men de var jo ikke klar over den gang at korte videoer skulle ta så mye av, spesielt på TikTok, og utfordre samtlige sosiale nettverk.

Vine fungerte nemlig slik at man delte video-klipp på maks seks sekunder. Også Periscope forsvant til fordel for integrert direkte-strømming i Twitter-appen.

Musk har tidligere uttalt han ønsker Twitter skal gjøre “alt”

Mulig var selskapets plan å integrere alle tjenestene i Twitters hoved-app. Hvorfor det eventuelt ikke skjedde er ikke kjent.

Annonse


Musk skal allerede ha gitt utviklerne ordre om å se på koden til Vine som ikke er rørt siden tjenesten ble stengt.

Giga-oppkjøpet som nesten ikke skjedd

Samtidig som Musk ser på funksjonaliteten til tjenesten han har handlet til over 456 milliarder kroner, er det nå offisielt at han har oppløst styret og er eneste sjef, dette i henhold til kontrakten.

I forrige uke ble det kjent at Musk beordret kode-stopp og at han hadde sparket Twitter-sjef Parag Agrawal, CFO Ned Segal og juridisk sjef Vijaya Gadde.

Oppretter mod-styre

Det er knyttet stor spenning til om Musk vil la tidligere president Donald Trump inn i varmen igjen. For å granske dette og andre spørsmål relatert til bannlyste kontoer, er det opprettet en gruppe som skal overveie slike spørsmål nå og i fremtiden.

Det ble tidligere rapportert at den nye sjefen ønsket å sparke 75 prosent av medarbeidene hos Twitter og ta 20 dollar i måneden for å verifisere Twitter-kontoer, men ingen av disse ryktene er offisielt bekreftet.

Annonse