musktwitterendringer
Twitter vil i økende grad fokusere på video med mulighet for skapere å tjene penger. Samtidig vil alle som ønsker kunne verifisere sin konto, og bli "blå" for åtte dollar i måneden.

Annonse


Dette skal Musk gjøre med Twitter

Elon Musk tweeter at han har bestemt seg for prisen på å bli Twitter-verifisert.

Brainstormer i sanntid

Vi har en følelse av at det var Musk selv om lekket ryktet om 20 dollar måneden for Twitter Blue, et tall som alltid var for høyt – smart er det derfor å komme tilbake med et langt rimeligere tilbud: 8 dollar. Og det er hva Musk har gjort, blant annet.

For det er mer Musk har på hjertet.

Blue vil også levere:

  • Svar-prioritet, omtaler og søk (som Musk mener er obligatorisk for å stoppe spam og scam)
  • Publisering av lengre video- og lyd-tweets
  • Halvparten så mange annonser

Skal betale skapere

Videre sier Musk at han er villig til å åpne opp for medier som ønsker å gi Twitter Blue-kunder gratis innhold (deaktivering av betalings-mur), og at pengene som tjenes fra Blue-kunder også skal brukes til å betale skapere på plattformen.

Annonse


Med det posisjonerer Musk allerede tjenesten på en ny måte. Endringen vil nok også kreve at innholdet konsumeres på en forbedret måte, spesielt hva angår video.

Video-fokus er det neste store for Twitter

Det er allerede rykter om at Musk skal gjenopplive Vine nå som han har total kontroll. Kombiner dette med å posisjonere Twitter inn som en TikTok-konkurrent der de største skaperne vil kunne tjene gode penger, og det er mulig selskapet vil kunne øke inntjeningen og brukerbasen.

TikTok har minst 1 milliard brukere, mens Twitter kun har 230 millioner, så det er en stor jobb den nye sjefen har foran seg.

Annonse