googlestoroppdatererrcs
Google stor-oppdaterer i disse dager Messages og RCS-mulighetene, og det er noe der for iPhone-folket også.

Annonse


Android blir “venner” med iMessage, men det kan bli en plage

Fordi Google støtter meldingsplattformen RCS, er det mulig å legge til nye funksjoner.

En håndsrekning til iPhone-brukere

Apple nekter å ta i bruk standarden fordi de som praksis å nærmest aldri slå seg sammen med andre slik at de eventuelt må følge andres løp, eller krangle for å få viljen sin – et av unntakene er Thunderbolt-samarbeidet med Intel.

Nå forbedrer Messages-appen emoji-reaksjoner mot iPhone som de allerede har rullet ut slik at man kan reagere på SMS-meldinger fra iPhone-brukere.

Problemet er at det ikke er ikon, men en beskrivelse, som vil møte iPhone-brukeren som mottar en slik reaksjon. En melding som sendes som en emoji fra en Android vil tekstes med “Tom reagerte med et hjerte til “la oss se en film i kveld.”

Annonse


Du kan også favoritt-merke meldinger, se YouTube i en samtale og som nevnt opprette varsler:

Det er mer

Påminnelser er også integrert i Messages-appen slik at man slipper å forlate den. Du kan sette varsler i appen, og har du lagret fødselsdagen til en venn i kontakt-appen, får du en melding om å gratulere i Messages.

Prøve å sende en melding fra din nye Pixel Watch ved å spørre Assistant.

Google

Men det er mer: om du skriver “kan du snakke nå?” aktiveres det et ikon som foreslår å snakkes i Meet. Brukeren vil også få spørsmål om møtet skal opprettes i kalenderen.

Messages – også i lufta

Google sier de også skal, i visse land, eksperimentere med en funksjon som lar deg lyn-melde bedrifter man finner på søk og Google Maps i Messages-appen. Tanken er at man skal kunne bestille reiser, arrangement og “se tilbud fra dine favoritt-butikker” – reklame, mao.

Noe annet spennende, men som ikke er aktuelt for nordmenn om man ikke flyr innenlands i USA, er støtte for RCS-meldinger også når man flyr med United Airlines. Bredere støtte kommer senere melder Google, men vi må nok vente til internasjonal støtte.

Annonse