rtxracer
Nvidia Racer RTX demonstrerer imponerende grafikk og bruker DLSS 3.

Annonse


Se grafikken RTX 40 er i stand til – her er prisene – DLSS 3 kun til RTX 40

Nvidia skal endelig etter mange måneder med flere spekulasjoner og hype enn vi er vant til, lansere den nye generasjonen ray tracing-skjermkjort.

Se listen med støttede DLSS 3-spill lengre ned i artikkelen.

Oppdatert, 18:04:

Portal kommer med RTX (laget med Nvidia Omniverse) som gratis DLC:

Annonse


Så stemte det altså: RTX 4090 lanseres før 4080

Nvidia har annonsert Ada Lovelace som er selskapets tredje generasjon RTX-kort med en generell ytelsesøkning på 25 prosent og to til tre ganger kjappere ray tracing.

rtx40804090avslørt
Dette er RTX 4080 som kommer i 16GB og 12GB-modeller.

Nvidia utvider funksjonrikdommen for å øke ytelsen på alle måter:

Først og fremst: RTX 3080 (to til fire ganger kjappere enn RTX 3080 Ti) kommer i 16GB og 12GB GDDR6X-modeller for henholdsvis 1199 dollar og 899 dollar. Kortet lanseres i november.

RTX 4090 koster 1599 dollar og lanseres 12. oktober. Kortet har 16 384 kjerner, 24GB GDDR6X RAM og er fire ganger kjappere enn 3090.

DLSS 3

Også DLSS 3 ble annonsert, og er AI og programvare-brikken i pakken. DLSS 3 AI-en prosesserer nye og forgående bilder for å finne ut hvordan scenene i et spill forandrer seg.

Nvidia viste sågar hvordan Microsoft Flight Simulator sin FPS mer enn doblet seg med teknologien:

Dette er spillene som får DLSS 3:

 • A Plague Tale: Requiem
 • Atomic Heart
 • Black Myth: Wukong
 • Bright Memory: Infinite
 • Chernobylite
 • Conqueror’s Blade
 • Cyberpunk 2077
 • Dakar Rally
 • Deliver Us Mars
 • Destroy All Humans! 2 – Reprobed
 • Dying Light 2 Stay Human
 • F1Ⓡ 22
 • F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch
 • Frostbite Engine
 • HITMAN 3
 • Hogwarts Legacy
 • ICARUS
 • Jurassic World Evolution 2
 • Justice
 • Loopmancer
 • Marauders
 • Microsoft Flight Simulator
 • Midnight Ghost Hunt
 • Mount & Blade II: Bannerlord
 • Naraka: Bladepoint
 • NVIDIA Omniverse
 • NVIDIA Racer RTX
 • PERISH
 • Portal with RTX
 • Ripout
 • S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
 • Scathe
 • Sword and Fairy 7
 • SYNCED
 • The Lord of the Rings: Gollum
 • The Witcher 3: Wild Hunt
 • THRONE AND LIBERTY
 • Tower of Fantasy
 • Unity
 • Unreal Engine 4 & 5
 • Warhammer 40,000: Darktide

Se pressekonferansen:

Dette sier Nvidia

“Skjermkortene i GeForce RTX 40-serien er bygget på den nye ultraeffektive NVIDIA Ada Lovelace, tredjegenerasjons RTX-arkitekturen. De er hinsides raske og gir spillere og utviklere et kvantesprang i ytelse, grafikk bygget på kunstig intelligens, mer oppslukende spillopplevelser og de raskeste arbeidsflytene for innholdsutvikling

Spillytelsen i de nyeste spillene er opptil dobbelt så høy, og ved hjelp av DLSS 3 og nye Ada-innovasjoner kan utviklere øke ytelsen opptil fire ganger i spill med full strålesporing. I kreative apper gir skjermkortene i GeForce RTX 40-serien opptil dobbelt så høy ytelse i 3D-gjengivelse, videoeksporthastighet og verktøy for kunstig intelligens.
Med de nye grafikkortene GeForce RTX 4090 og GeForce RTX 4080 vil systemet ditt kunne gjengi fullstendig simulerte verdener med full strålesporing i høyeste oppløsning samt med fantastiske detaljnivåer og utrolig ytelse.

Portal with RTX, NVIDIA Racer RTX og Cyberpunk 2077s nye Ray Tracing: Overdrive Mode lanseres snart. Den viser hvilke fantastiske opplevelser utviklere nå kan levere med skjermkortene i GeForce RTX 40-serien.
Ada støtter også nye funksjoner som kan forbedre opplevelsen din ytterligere: NVIDIA DLSS 3 multipliserer bildefrekvensen ved hjelp av den nye optiske strømningsakseleratoren.

Med NVIDIA RTX Remix kan du enkelt lage fantastiske mods med strålesporing og DLSS for klassiske spill, f.eks. Portal with RTX. Shader Execution Reordering revolusjonerer gjengivelse med strålesporing. Doble avkodingsapparater med AV1 kan doble hastigheten på videoeksporten, samt forbedrer kvaliteten betydelig i direktestrømmer og videosamtaler.

Fordelene med Ada inkluderer også eksisterende funksjoner. For spillere: NVIDIA Reflex gjør spillene enda raskere, med en systemlatens på så lite som 10 millisekunder i de beste e-sportspillene, og GeForce Experience kan nå ta opp spilling med opptil 8K 60 BPS i HDR. For skapere: NVIDIA Broadcast, en gratis NVIDIA Studio-app som fjerner bakgrunnsstøy fra mikrofonen og forbedrer kameraet for videosamtaler og strømminger, bruker effekter som er opptil dobbelt så raske som tidligere generasjoner. Og NVIDIA Omniverse-skapere får gjennomsnittlig dobbelt så høy hastighet i RTX-strålesporing i sanntid og interaktiv ytelse for stisporing med Ada.

Spillutviklere og appskapere drar allerede nytte av disse og andre Ada-forbedringer, med NVIDIA DLSS 3 i over 35 spill og apper, inkludert A Plague Tale: Requiem, Cyberpunk 2077, Microsoft Flight Simulator og Warhammer 40 000: Darktide og de beste 3D-sanntidsappene, inkludert Unreal Engine, Unity og NVIDIA Omniverse. Full strålesporing kommer til Cyberpunk 2077, Justice og Portal with RTX. NVIDIA Reflex lanseres snart i åtte nye spill, inkludert Overwatch 2 og Cyberpunk 2077. Og alle funksjonene støttes av våre omfattende uttestede Game Ready- og NVIDIA Studio-drivere.”

Annonse


Annonse


Annonse