iphone14promaxbestbatteri
iPhone 14 Pro Max har nest-best batterilevetid i Tom's Guide sin rangering: kun en gaming-mobil med 6000 mAh slår Apples nye toppmodell som nesten når 15 timer surfing.

Kun en mobil varer lengre enn iPhone 14 Pro Max i surfe-test

Annonse


iPhone 14 Pro Max har alltid-på panel, men holder det likevel gående to timer lenger enn fjorårets toppmodell.

Skyter hemningsløst

Det er Tom’s Guide som har utført batterimålingen, og som gir mobilen full pott ifølge dem grunnet et utrolig 48MP kamera, smart Dynamic Island, best batteri-levetiden i klassen og og alltid på-panel.

Også action-moduset som fungerer som en gimball (stabilt opptak selv om enheten ikke står stille) får årets toppmodell skryt for. Av negative bemerkinger finner vi mangelen på SIM-kort skuff (kun i USA), kun 20 w lading og at den er litt tykkere og tyngre.

Ikke alle er like imponert

The Verge gir mobilen 8 av 10 poeng og klager på at panelet er for lyssterkt, at Dynamic Island ikke har nådd sitt fulle potensial og at bildene er for skarpe på en negativ måte, altså at programvaren skrur for mye.

Annonse


Teknologi-avisen mener at det er positivt vi alle må si (Red. anm.:eller skrive…) “Dynamic Island” hele tiden, at ytelsen er topp og at “48MP-kameraet er i stand til å produsere utrolige bilder.”

Holder det gående i over 14 timer

Testerne melder at mobilen holder det gående i 14 timer og 42 minutter i deres nettleser-batteritest – det er nesten 2,5 timer mer enn iPhone 13 Pro Max som klarer 12 timer og 16 minutter.

Kun spill-mobilen Asus ROG Phone 6 Pro gjør det bedre med 15 timer og 30 minutter, men også med et mye større 6000 mAh batteri mot 14 Pro Max sine 4352 mAh.

Apple lover på sine nettsider følgende antall video-avspillingstimer per modell:

  • iPhone 14 Pro Max: opptil 29 timer
  • iPhone 14 Pro: opptil 23 timer
  • iPhone 14 Plus: opptil 26 timer
  • iPhone 14: opptil 20 timer

Treg lading eller feil lader?

Det er en grunn til at Apple ikke snakker opp kjapp-lading, og dessverre finner Tom’s Guide at ladingen er enda tregere enn hva selskapet har uttalt skal være mulig, om de har testet korrekt.

De sier nemlig at 14 Pro Max brukte 30 minutter på å nå 42 prosent – Apples påstand er 50 prosent på en halvtime.

Klarer noen 20 timer surfing innen 2025?

Det er i alt 15 mobiler på listen der OnePlus Nord N20 5G gjør det dårligst, men også den har over 10 timer med 11 timer og 20 minutter.

Det er noe å tenke over hvor mye bedre alle komponentene har blitt til å spare strøm, hvor mye bedre batteriene har blitt og samtidig kan flere av dagens toppmodeller vise informasjon på skjermen hele tiden i kombinasjon med høy lysstyrke, oppløsning og store paneler på godt over 6 tommer.

Annonse


Annonse


Annonse