instagrambøtelagtformilliarderaveu
Instagram har fått den nest-største fra EU-systemet. Amazons er fremdeles enda mye større, men på tredjeplass finner vi en Meta-tjeneste igjen.

Annonse


Har fått den nest-største boten noensinne

4 milliarder kroner. Det er boten Instagram har fått med hjemmel i EU-lovverk.

Amazon og Meta leder med EU-bøtelegging

Dermed er Meta-eide Instagram selskapet som har fått den nest-største EU-boten med hjemmel i “European Union General Data Protection Regulation.”

“Vinneren”? Det var Amazon som i ble bøtelagt med 7,4 milliarder kroner i fjor for å ha brutt GDPR-regelverket.

Meta har tidligere blitt bøtelagt (2,2 milliarder kroner – den tredje største) for WhatsApp og 18 millioner euro (178 millioner kroner) for Facebook.

Annonse


Dette reagerte Irske “Data Protection Commission” på

For Meta og Instagram sitt vedkommende er det ikke snakk om GDPR, men barns rett til personvern. Problemet er nemlig at barns profiler kunne være angitt som offentlige som standard.

Meta sier at de rettet opp i problemet for ett år siden:

Denne forespørselen fokuserte på gamle innstillinger som vi oppdaterte for over ett år siden. Vi har siden lansert mange nye funksjoner for å holde tenåringer trygge og deres informasjon privat.

Meta

Meta forklarer at alle personer som er under 18 år har en privat konto med en gang de blir med, slik at bare personer de kjenner kan følge med på. Det er også slik at ingen voksne kan sende meldinger til tenåringer: da må de begge følge hverandre, opplyser Meta i en uttalelse til Politico.

Meta sier de vurderer den endelige avgjørelsen “nøye.”

Annonse