SamsungOdysseyArk
Samsung Odyssey Ark koster litt over 30 000 kroner og kan forhåndsbestilles på tampen av august.

Annonse


NORSK PRIS AVSLØRT: Dette koster Samsungs 55 tommer vanvittige gaming-skjerm

Det er lenge siden Samsung først viste frem Odyssey Ark på CES i januar.

Oppdatert, 15. august, 16:07:

“Forhåndsbestilling av Odyssey Ark vil være tilgjengelig fra og med slutten av august 2022,” melder nå Samsung i den norske pressemeldingen som også avslører prisen: 30 995 kroner.

Dette sier Samsung

“Samsung Electronics Co., Ltd. lanserer i dag Odyssey Ark, verdens første 55-tommers 1000R buede gamingskjerm, som legger til en helt ny formfaktor til Odyssey-serien. Den enorme skjermen kan skilte med en oppdateringsfrekvens på 165Hz, 1ms responstid (GtG), samt nye Cockpit-modus og en eksklusiv kontroller, Ark Dial – som byr på det ultimate vinduet inn i gamingverden.”

Annonse


– Vi er glade for å kunne presentere neste generasjons gamingskjerm – Odyssey Ark. Denne 55-tommers 1000R buede skjermen kombinerer førsteklasses filmatisk bildekvalitet med altoppslukende surroundlyd og et utrolig fleksibelt grensesnitt som gamere etterspør i stadig større grad. Gamere etterspør nye opplevelser, og Odyssey Ark gir en helt ny spillopplevelse som vil heve standarden for hele bransjen, sier Thomas Råge, salgssjef for IT-produkter hos Samsung Electronics Norge.

Oppdatert, 10. august, 13:39:

Den sveitsiske produktsiden avslører lanseringen: 7. september

Nå vet vi mye mer

Nå har en leser tipset oss om at produksiden er oppe på Samsung sin side for De forente arabiske emirater, og kun der. De har også lastet opp en “teaser” som du kan se under.

Skjermen veier hele 41,5 kg.

Med tilkoblingsboksen kan man kombinere flere HDMI 2.1-kilder og dele opp innholdet.

Dessverre er det ingen pris å se, men det er avslørt en rekke andre interessante ting, blant annet en avansert tilkoblingsboks med HDMI, USB, LAN, optisk tilkobling for lyd og EX-link.

Med skjermen følger også en tradisjonell fjernkontroll med hurtigknapper for media-innhold og en kontroll-enhet.

55 tommer-skjermen kan flippes til portrett-modus. Man kan derfor endre fra 16:9, 21:9 og 32:9. 

165Hz

Av andre spesifikasjoner finner vi 55″ størrelse og 1000R-kurve i tillegg til 165Hz oppdatering, 1 ms responstid og AMD FreeSync Premium Pro. VRR er også støttet.

Panelet er av typen Quantum Mini-LED og er matt slik at man unngår mest mulig gjenskinn. HDR 10+ (Quantum HDR 2000) er også på plass.

Som seg hør og bør i 2022 skryter Samsung av at en AI tar seg av bilde-behandlingen:

“Nyt kraftige kinoopplevelser. Ved å kombinere 20 flerlags nevrale nettverk, analyserer den AI-drevne prosessoren på en smart måte bilder for å gjenopprette hver detalj, piksel for piksel. Automatisk lysstyrkejustering, kontrastforsterkning og forbedringer oppskalerer oppløsningen til det du ser på.”

Lyd og gaming hub

Samsung har også utstyrt skjermen med fire høyttalere og to subwoofere (helt ned til 45Hz) med en kombinert effekt på 60 w og 2.2.2 kanal-lyd.

Samsung bruker også AI Sound Booster og har fått med seg Dolby Atmos-støtte. Samsung mener at dette leverer 3D-lyd.

Man vil også kunne strømme Xbox-spill med skjermen uten behov for noe annet. Skjermen har innebygget spill-strømming teknologi fra Samsung.

Vi tipper vi får vite mer, inkludert pris, under Samsungs Galaxy Unpacked-pressekonferanse i dag klokken 15:00.

TV-menyen gir tilgang til dette:

Annonse