indonesiablokkerersteamogpaypal
Mange selskap leverte ikke inn de nødvendige dokumentene til myndighetene i Indonesia, og dermed er tjenestene til Valve og Paypal blokkert.

Annonse


OPPDATERT: Har åpnet igjen

Indonesia innførte registreringslover sent i november 2020.

Oppdatert, 3. august, 20:01:

De tidligere blokkerte tjenestene er nå tilbake etter at de sendte inn de nødvendige dokumentene.

Indonesia har rundt 191 millioner nett-brukere

Dette fordi det nå kreves lisens for å operere i landet, men dessverre for kundene er det en rekke selskap som visstnok ikke har gjort det nødvendige papirarbeidet.

Annonse


En rekke selskap rakk i siste liten (fredag forrige uke) å sende inn de nødvendige papirene, deriblant Google og Meta.

Spesielt PayPal er viktig for mange freelancere som får betalt med plattformen. Myndighetene sier at de kanskje åpner for tjenesten i en kortere tidsperiode slik at penger kan tas ut.

Raser mot myndighetene

Men som nevnt er det mange som ikke lenger er godkjente og derfor er blokkerte, dette inkluderer Yahoo, PayPal, Steam og Epic Games.

Kommunikasjonsmyndighetene i landet annonserte blokkeringene på lørdag, og reaksjonene lot ikke vente på seg. Irriterte borgere bruker #BlokirKominfo (blokker kommunikasjonsmyndighetene) på Twitter for å vise sin misnøye med myndighetene.

Loven legger til rette slik at myndighetene kan hente ut informasjon relatert til brukere og fjerne innhold de mener er ulovlig eller som er forstyrrende for samfunnet – blokkeringene kan utføres på kun fire timer om myndighetene mener det er ekstra viktig, om ikke innen 24 timer.

Annonse