microsoftfjerdekvartal2022
Kun Surface for bedrifter er et lyspunkt for Microsoft i en presset teknologi-sektor.

Annonse


Xbox og Windows faller – slik er situasjonen til Microsoft

Microsoft har avslørt sine fjerde-finanskvartalstall for 2022.

Tøffe tider for teknologibransjen

Tallenes tale er klare: Xbox er ned, Windows er ned, men salget av Surface i bedriftsmarkedet øker.

Omsetningen økte med 12 prosent, men inntektene er opp kun med to prosent. At det går ned for Windows-produsenten nå er ikke overraskende da tallene fra IDC som vi skrev om 12. juli meldte om langt svakere salgstall etter stor-innkjøp når alle hadde hjemmekontor:

“Globalt salg av PC-er falt med 15,3 prosent år fra år til 71,3 millioner enheter i andre kvartal 2022 (2Q22). Dette er andre kvartal på rad med lavere forsendelser etter to år med vekst. Nedgangen var verre enn forventet ettersom tilbud og logistikk ble ytterligere forverret på grunn av nedstengningene i Kina og vedvarende makroøkonomisk motvind.”

Annonse


Windows og Surface

Microsoft opplever derfor at lisensene PC-produsentene betaler for Windows falt med to prosent i fjerde kvartal. Microsoft sier dette skjer grunnet “produksjonsstans og et forverret PC-marked.”

Surface gjorde det godt i bedriftsmarkedet med omsetningøkning på ti prosent. Dette er ekstra godt gjort med tanke på at selskapet ikke har lansert ny maskinvare.

Xbox

Når det kommer til underholdningsegmentet falt Xbox-omsetningen med 11 prosent, og seks prosent for salg av Xbox-innhold og tjenester. Microsoft sier at folk bruker mindre tid på spilling og derfor fall i inntektsgenereringen. Dette gjelder både for selskapets egne studio og spill fra tredjepart. Omsetningen totalt for spill-segmentet til Microsoft falt med syv prosent.

Satya Nadella sier at Microsoft uansett har gjort det godt mot konkurrentene og har vært “markedsleder i USA i tre kvartaler på rad.” Dette stemmer med tredjeparttall, som vi rapporterte 21. juni:

“Faktisk har Microsoft gjort det best og slår Sony med 3,41 millioner solgte mot Sonys 3,36 millioner solgte PS5 så langt i år. Switch slår dem begge grundig igjen med 7,10 millioner solgte Switch fra starten av 2022 til 11. juni.”

Xbox kunne også skryte av de beste finanstallene i forhold til omsetning med 16,2 milliarder dollar i salg. Microsoft varsler dog ytterligere nedgangtider for første finans-kvartal 2023.

Annonse


Annonse


Annonse