roccatburstproairstørrelse
Roccats merkevarenavn bør i større grad gjengi størrelse. Alle bilder: Trond Bie/ITavisen

Annonse


TEST: Du ser kanskje hvorfor den ikke er for alle – Roccat Burst Pro Air

Roccat, et tysk selskap som siden 2019 er eid av Turtle Beach i San Diego, California, fortsetter å pumpe ut gaming-utstyr i et heseblesende tempo.

Introduksjon

På tampen av mars testet vi Roccat Kone XP, en trådet mus. Denne gang er det den nye Burst Pro Air jeg har brukt flerfoldige timer på å teste.

Roccat skryter av at musen er lett, har 2,4GHz-dongel og Bluetooth 5.2 (nærmest alt utstyr lar en velge for tiden) og opp til 100 timer batterilevetid.

Vi finner også Nvidia Reflex-støtte og en 19K DPI optisk sensor med 400 IPS sporing for “maks presisjon.” Som andre produsenter, inkludert Logitech, er det mulig å lagre opp til fem bruker-profiler lokalt på musa.

Annonse


Roccat skryter også av “varmebehandlede PTFE-såler, designet for en jevnere bevegelse”

Design

Med sine 81 g er Burst Pro Air nok den letteste jeg har lagt mine hender på, men dessverre er den også en av de mindre og kanskje den minste.

Jeg foretrekker å kunne hvile håndflaten på toppen av musen, noe som krever at designet har litt høyde på seg plassert på en medium til stor størrelse mus. Det er vel ganske store ulikheter i hvordan folks hender er utformet, og uten at jeg har tall på det, føler jeg likevel at denne er i minste laget. Roccat kunne nok ha dekket en større masse potensielle kunder om den var 15 prosent større.

Hendene mine er over snittet store, og jeg foretrekker ikke “klo-grepet” på mus, uansett om jeg spiller eller om jeg arbeider. Problemet her er at størrelsen dikterer jeg bruke nevnte greps-teknikk uten å kunne velge.

I bruk

Musen bruker Titan optiske svitsjer som tåler 100 millioner klikk. Det er jo vel og bra, men hvordan føles de? Bra, de føles gode å trykke på med en god kombinasjon intensjon og hastighet i klikkene. Motstanden er sammenlignet med Roccat Kone XP noe større, og godt merkbart mer enn Steelseries Aerox 9 som jeg kommer tilbake til i en test. Klikkene fra denne lager også mest lyd.

Jeg liker godt at DPI-knappen er dedikert og plassert bort fra de andre knappene slik at man ikke ved et uhell endrer hastighet. Utover det er det to sideknapper som er godt ergonomisk plassert og utformet. Kone XP har også en knapp på samme sted, men den endrer på fargene.

Sensoren, PAW3370, er faktisk den samme som brukes i storebror – det er vel og bra og jo årsaken til at jeg ikke klarte å merke særlig forskjell i presisjon og hurtighet.

Ikke bare må sensoren være kjapp, men musen må bevege seg uten friksjon på musmatten. Roccat skal igjen ha skryt for er at denne, som Kone XP, ruller fantastisk bra, spesielt på selskapets egen musmatte. Også nevnte mus fra Steelseries glir godt på Roccats matte, og enda litt bedre enn de to fra Roccat.

Det er en feil i programvaren som medfører at batteriprosenten hoppe frem og tilbake. Noen ganger varsler den til og med om 0 prosent batteri, noe som ikke stemmer. Om jeg beveger på musen kan den sprette opp til 90 prosent, for så å falle ned til 70 prosent med lade-kabelen i.

Roccats programvare har vært den samme i mange år og har et merkelig grensesnitt med alt for liten oppløsning på en 4K-skjerm og uten mulighet til å forminske vinduet ned til ønsket størrelse.

Konklusjon

Kablede Roccat Kone XP er faktisk priset likt som denne, men er altså ikke trådløs, men den er langt større og derfor en god del mer komfortabel for meg.

Årsaken til at jeg velger å bruke de to andre i de aller fleste tilfeller, er at Burst Pro Air er for liten for mine hender, og trolig også for dine. Klart, det kan jo hende du foretrekker de minste og letteste på markedet, og da er nok denne midt i blinken.

Uansett vil på det sterkeste oppfordre til å teste før du handler. Har du små hender er dette garantert et godt valg, så lenge du ikke har noe i mot litt bling og ikke det største antallet knapper.

Kjøp Roccat Burst Pro Air. Annonse.

TEST: Du ser kanskje hvorfor den ikke er for alle – Roccat Burst Pro Air
Vi konkluderer
Roccat Burst Pro Air leverer god ytelse til en ok pris, men er i det minste laget for mine hender. Prøv før du handler.
Leservurdering0 Vurderinger
0
+
Kjapp
Presis
Lett
Kult nok design
Glir mykt
-
For liten for de fleste
Utdatert programvare
Feilaktig batteriprosent
7.8

Annonse