NuraTrueProaptxlossless
NuraTrue Pro lanseres i løpet av vinteren med aptX Lossless, og er de første proppene som er annonsert med støtte.

Annonse


Dette er de første proppene med den nye Hi-Fi lydstandarden

Nuras NuraTrue Pro er de første proppene med den trådløse Hi-Fi-standarden aptX Lossless (16-bit/44,1kHz).

Mbps i stedet for Kbps

Vi har ikke hørt om det Australske merket før, men ser at Nura Nuratrue Wireless selges i Norge for 2400 kroner – nå er altså Pro-modellen på vei, og den har støtte for det oppgraderte trådløse lydformatet som klarer 1Mbps – litt mer enn sin nærmeste konkurrent Sony LDAC som stopper på 990kbps.

Prosjektet er faktisk på Kickstarter. Der har de samlet inn over 12 millioner kroner av et mål på rett under 200 000 kroner, så det går jo rette veien.

Funksjoner:

Husker du Snapdragon Sound som ble annonsert i fjor?

Det er Snapdragon Sound (en plattform som blant annet støtter aptX Lossless) som driver aptX Lossless-løsningen, og selskapet sier at det er mange flere Snapdragon Sound-produkter på vei med støtte for lydformatet.

Annonse


Det er ingen andre lydprodukter der ute med støtte for formatet som krever at musikken er i CD-kvalitet eller høyere for å dra mest nytte av det hele.

Om Nura er de første som kommer på markedet med propper er usikker da masse-produksjonen starter i august. De første kundene får sine tidlig i løpet av fjerde kvartal i år.

Vi skrev om den nye lyd-plattformen til Qualcomm i mars i fjor:

“Qualcomm skal ha klart å bedre kvaliteten på trådløs lyd. Qualcomm klarer å bruke Bluetooth for å senke etterslepet så lavt som 89 millisekunder – dette er visstnok 45 prosent kjappere enn konkurrentene (hvilket selskap elsker vel ikke å bruke prosenter?). Så er det også støtte for ANC og 24-bit 96kHz-lyd og “super wideband” (“AptX Voice”) stemmeteknologi.”

Her er de ulike formatene og hva konkurrentene for øyeblikket kan levere:

Annonse