appleshodesettlanseresjanuar2023
Ming-Chi Kuo mener Apple skal lansere hodesettet allerede i januar 2023. Når Meta skal lansere sitt er usikkert, men Mark Zuckerberg var nettopp på en media-tokt og snakket om alle hodesett-prototypene, noe som signaliserer en lansering om ikke så lenge.

Annonse


“Det er Apples mest kompliserte produkt, og det lanseres i januar 2023”

Det ryktes en ganske snarlig lansering av Apples AR-briller allerede i løpet av 2024, og nå hevder Ming-Chi Kuo at VR/AR-hodesettet lanseres i januar neste år, alts kun om et halvt år.

Meta øker PR-satsingen i VR-segmentet

Analysen kommer i forbindelse med økt fokus på VR generelt sett.

Mark Zuckerberg var for noen dager på PR-tokt og viste frem en rekke VR-prototyper i forbindelsen med oppkjøringen til lanseringen av Metas VR/AR-hodesett, en lansering som trolig er den viktigste i selskapets historie sett at de jo har endret selskapsnavnet for å reflektere det de tror er fremtiden.

Nå ligger alt til rette for at Apple og Meta møtes i ringen om VR og AR neste år, og det ikke så langt inn i året heller.

Annonse


Apples VR/AR-hodesett er ifølge Kuo det mest kompliserte produktet Apple noen sinne har designet.

Kuo tror Meta vil måtte balansere VR-satsingen med annonser i større grad

Samtidig mener Kuo at Meta kommer til å kutte satsingen i VR-maskinvare på kort sikt for å fokusere på den virkelige inntektsstrømmen som fremdeles er annonser, spesielt etter at Apple i iOS gjorde det mulig for brukerne å forby kryss-sporing – dette har senket inntektene til Meta på Facebook-plattformen.

Kuo hevder at Apple er en “game changer” innen VR og at “Apple AR/MR-hodesett ytterligere vil øke etterspørselen for spill og underholdnings-opplevelser.”

Annonse