kinakrevermodereringavallekommentarer
Kina tar i bruk drastiske virkemidler for å kontrollere informasjonsflyten.

Annonse


Kina påbyr forhånds-godkjenning av alle nett-kommentarer

En ny Kinesisk lov påbyr samtlige nettsider i landet til å manuelt undersøke alle kommentarer før de publiseres.

Alle må bruke ekte navn og forhåndsgodkjennes

Enkelt-personer og selskapet er derfor nødt til å ansatte et team for forhåndsmoderering av alle kommentarene, noe som vil være en massiv jobb. Spørsmålet vil nå være om alle selskap har råd til utgiften.

Om det oppdages “ulovlig informasjon” må dette flagges og videres myndighetene i landet. Men det er mer: enhver tjeneste må også samle inn det ekte navnet og deretter verifisere om vedkommende sier at han eller hun er. Dette før man får lov å sende inn spørsmål.

Kina forbyr unge under 18 å spille mer enn tre timer online i uken. Spillaksjer raser.

Covid-kritikk kan være årsaken

En av årsakene til de nye reglene kan være massiv kritikk etter nye runder med nedfrysinger av samfunnet og krav om å holde seg inne.

Annonse


Informasjonen om den nye loven stammer fra et dokument lastet opp på en stats-offisiell nettside.

I tillegg til moderering av alle meninger og synspunkter, bannlyser Kina blant annet Facebook, Google, Instagram, Slack og Twitter for å nevne noen tjenester. De forbyr også medier som New York Times og Reuters, samt strømme-tjenester som Netflix og Dailymotion.