Hyundaiotaoppdateringer
Hyundai lover to oppdateringer i året.

Annonse


Nå skal de programvare-oppgradere disse

“Alle Ioniq 5-kunder kan nå få tilgang til over the air-oppdateringer (OTA) av bilens kart og infotainmentenhet. Første utrulling starter i juni,” heter det i pressemeldingen fra Hyundai.

Kart via OTA for Ioniq 5

Dette er faktisk første OTA-oppdatering (Over the Air) for Ioniq 5, og som nevnt kommer oppdateringen i juni. En av fordelene er alltid-oppdaterte kart:

“Den nye funksjonaliteten betyr at kundene nå vil kunne motta kommende oppdateringer av Bluelink-infotainmentsystemet og kart helt automatisk og trådløst via mobilnettet. Dermed vil man ikke lenger trenge å laste ned programvare og installere selv med en minnepenn, eller å levere bilen på verksted for oppdateringer. IONIQ 5 er den første Hyundai-modellen i Europa med OTA-støtte.”

Oppdateringer vil også leveres via mobilnettet såfremt nettet er bra nok.

Annonse


Bluelink får nå oppdateringer:

Dette trenger du for å få OTA-er

Om du ikke har system-oppdatering 220211 til bilen må dette gjøres ved å laste ned programvaren og bruke en minnepenn, eller besøke en autorisert Hyundai-forhandler.

OTA-oppdateringer vil dessuten skje i bakgrunnen, slik at man kan bruke infotainment og navigasjon mens oppdateringen foregår. Når oppdateringen er ferdig, vil man få en beskjed på smarttelefonen sin via Bluelink-appen. 

Hyundai

Dette er oppdateringstakten for oppdateringene – det kommer en oppdatering i andre halvdel i år:

“Hyundai vil levere to OTA-oppdateringer årlig. Den første utrullingen starter i løpet av juni 2022, og vil rulles ut sekvensielt til alle IONIQ 5-eiere som har oppdatert infotainmentsystemet til versjon 220211 eller nyere. Altså vil utrullingen skje i tur og orden, for å sikre en best mulig brukeropplevelse. Den andre OTA-oppdateringen er ventet i løpet av andre halvår 2022.”

Ioniq 5.

Annonse